Långivere

Disse deles normalt inn i banker, fordelt på sparebanker og forretningsbanker, finansieringsselskaper og kredittforetak. De to siste variantene kan ikke motta innskudd, og driver derfor kun med utlån av penger.

Stort utvalg av långivere

Skal du bevege deg ut på lånemarkedet, kan det store antallet långivere gjøre at foretagende virker ganske uoverskuelig. Hvem skal du søke hos? Hvor mye tid skal du bruke? Slike spørsmål kan føre til at du rett og slett søker om lån hos den første långiveren du husker navnet på eller som dukker opp på skjermen når du googler. Det kan medføre at lånet ditt blir mye dyrere enn hva det hadde trengt å være.

Vi i Matchbanker ønsker å hjelpe deg med å finne frem til den rette långiveren for deg. Derfor har vi sett på flere banker og laget en anmeldelse av hver enkelt av disse. Disse anmeldelsene kan du bruke for å finne den banken som har et tilbud eller en tjeneste som passer med det du ser etter.

Grundige vurderinger

I våre anmeldelser går vi i dybden på hver enkelt bank og långiver, og ser på hva de faktisk tilbyr. Dette er noe av det du kan finne i alle våre anmeldelser:

  1. Kort historikk
  2. Tjenester og prisene på disse
  3. Kundeservice
  4. Søknadsprosess
  5. Søknadskrav

I tillegg tar vi med litt om den generelle brukeropplevelsen, og om långiveren har noen ekstra fordeler. Vi avslutter den grundige vurderingen med en liste over fordeler og ulemper.

Vårt ønske er å gi deg en så god oversikt som mulig over de mest populære långiverne i Norge, slik at du har et godt grunnlag når du skal velge långiver.

Hvilken långiver er best?

På samme måte som alle låntakere er forskjellige er også alle långivere forskjellige. De skiller seg blant annet fra hverandre i tjenester, pris og hvilke krav de stiller til de som søker. Det er derfor ikke mulig å komme med et entydig svar på hvilken långiver som er best. Det vil nemlig avhenge helt av deg som skal låne penger, og hvilke krav, ønsker og behov du har.

Det finnes likevel enkelte kriterier du kan ha for øye når du skal velge bank eller långiver. Det første handler om gjennomsiktighet. Oppgir långiveren all informasjon om priser og betingelser på en klar og tydelig måte, eller må du lete etter disse opplysningene?

Det kan også lønne seg å sjekke hva andre kunder av banken sier. Er de fornøyde med tjenestene banken tilbyr? Noen långivere er kun digitale, og har ingen fysisk kundeservice du kan kontakte. Alt foregår på nettet eller gjennom en app på mobilen. Noen långivere tilbyr kundeservice, nettbank og andre tilleggstjenester som gjør det praktisk for deg å benytte deg av långiveren.

Å velge långiver

Det er en seriøs og viktig sak å låne penger. Derfor er det viktig å velge en långiver som ikke bare har de tjenestene du ser etter, men som også kan gi deg et lån til så gunstige betingelser som mulig.

Det er her vi i Matchbanker kommer inn i bildet. Vi gir deg den informasjonen du trenger for å ta et godt valg, og i tillegg hjelper vi deg med å sammenligne tilbudene fra de ulike långiverne.