Anmeldelse av Santander

4.2
Rating
Vurdert av Matchbanker
Kundeservice
5
Pris
4
Brukeropplevelse
5
Behandlingstid
3
Ekstra fordeler
4
Lånebeløp 10 000 - 350 000 kr
Varighet 12 - 60 måneder
Effektiv rente 8.6 - 19.4 %
Anslått utbetaling Mandag 08:00
 • Uten etableringsgebyr
 • Uten termingebyr
 • Bredt utvalg af lån
Effektiv rente: 15,7 %, lånebeløp: kr. 125 000 over 2 år. Kostnad: kr. 19 379. Totalt: kr. 144 379. Nedbetalingstid: 1 - 15 år. Effektiv rente: 8,2 % - 28,8 %
Santander Lånekalkulator
10 000 kr 350 000 kr
12 måneder 60 måneder
8.6 % 19.4 %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling

Santander

Santander er en spansk bank, som har filialer over hele verden. Santander er en del av det som heter Banco Santander, og hovedkontoret ligger i den spanske byen Santander. I Norge tilbyr selskapet flere produkter, deriblant forbrukslån opptil 350 000 kroner.

Historien til Santander bank i korte trekk

Santander Bank er, slik vi allerede har nevnt, en stor, internasjonal bank. Banken har sitt nordiske hovedkontor i Oslo, og har norsk banklisens. De er i tillegg regulert av Det norske finanstilsynet og er medlemmer av bankenes sikringsfond. Det siste er viktig for deg som kunde. Det betyr nemlig at alle sparepenger opptil 2 millioner kroner er i trygge hender selv om noe skulle gå galt og banken, for eksempel, går konkurs.

I Norden har Santander Consumer Bank mer enn halvannen million kunder, over 1 500 ansatte og de forvalter en kapital på nesten 200 milliarder kroner. Dette gjør at de hører med blant de største bankene i Norge.

Banco Santander, som eier Santander, er et av de største finanskonsernene i hele verden. De har totalt sett over 150 millioner kunder, 13 000 filialer og over 200 000 medarbeidere verden over.

Søknadsprosessen på nett hos Santander Consumer Bank

Søknadsprosessen hos Santander Consumer Bank er ikke så veldig ulik søknadsprosessen i andre digitale banker. Du søker direkte på nett. Det er ingenting som foregår via brev og post lenger. I skjemaet legger du inn hvor mye du ønsker å låne, og hvor lang tid du kan tenke deg å bruke på nedbetalingstiden.

Deretter må du fylle inn informasjon om deg selv. Dette dreier seg om personalia, som navn, adresse og telefonnummer. Videre må du fylle inn informasjon om inntekt og andre økonomiske forhold.

Når du legger inn ønsket lånebeløp, som kan være alt fra 10 000 til 350 000 kr, vil du få opp eksempler på hva dette vil koste deg i måneden. Du må likevel være klar over at den renten du faktisk ender opp med først avgjøres etter at banken har foretatt en kredittsjekk av deg.

Du trenger heller ikke vente lenge på å få svar. Det er en del av den nye digitale hverdagen. Alt går fort, også det å avgjøre om du får ta opp et forbrukslån eller ikke. Du velger selv om du vil takke ja eller nei til det tilbudet du eventuelt får. Takker du ja, gjør du dette ved å bruke din egen unike BankID.

Krav for å søke om lån hos Santander

Kravene for å få et forbrukslån er ikke så mange. Det gjelder enten du søker hos Santander eller hos en annen bank. Likevel finnes det noen få. Disse handler stort sett om alder, at du må bo fast i Norge og at du må ha en viss inntekt. I tillegg er det veldig viktig for de fleste banker at du ikke har noen aktive betalingsanmerkninger. Banken tar en risiko når de låner ut penger uten sikkerhet, og da vil de helst kun låne ut til personer som har en god betalingshistorikk. Dette øker sannsynligheten for at banken vil få de lånte pengene tilbake.

Hos Santander er det disse kravene som gjelder:

 • Aldersgrensen er 23 år
 • Du må være fast bosatt i Norge
 • Årsinntekten din kan ikke være mindre enn 200 000 kr

I tillegg kan du ikke ha løpende inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Skulle det være slik at du har problemer med å oppfylle noen av disse kravene, kan det være lurt å søke sammen med en medsøker. Dette vil øke sjansene dine for å få et Santander billån eller forbrukslån, da dere er to som står ansvarlige for lånesummen.

Santander kundeservice og kontakt

Det er enkelt å få Santander kontakt. Du kan velge å ringe eller kontakte dem via chat hver dag fra mandag til lørdag. Santander kundeservice har åpent fra klokken 08.00 til 20.00 mandag til fredag, og fra 09.00 til 15.00 på lørdager. Det finnes også et kontaktskjema du kan bruke.

Du vil få din egen Santander login slik at du kan logge deg inn i på Santander min side. Her vil du finne svar på en rekke spørsmål, kunne holde øye med lånet ditt og betale avdrag.

Foretrekker du å skrive, kan du benytte deg av kontaktskjemaet de har på siden sin. Tar du deg en kikk rundt på denne hjemmesiden vil du se at det finnes mye informasjon der. Her er det flere artikler om personlig økonomi, informasjon om produktene til Santander og en rekke ofte stilte spørsmål med tilhørende svar.

Pris – Santander handlekonto

Santander har flere tilbud til kundene sine, og derfor også flere priser. Skal du bygge bolig er det antagelig praktisk med en handlekonto, så slipper du å legge ut alt selv. En Santander handlekonto kan ha en effektiv rente på 30,4 %, og om du låner 20 000 over 12 måneder vil månedsutgiftene være på 3 022 kroner.

Du kan også ha en Santander Byggekonto. Denne kan ha en rente på 26,6 %, og dersom du låner 40 000 kroner over 12 måneder, vil månedsutgiftene være på 5 339 kroner.

Et forbrukslån hos Santander vil ha en effektiv rente som ligger et sted mellom 8,2 og 28,8 %. Du må betale 950 kroner i etableringsgebyr og 30 kroner i termingebyr hver måned.

Santander logg inn – Brukeropplevelse

Santander har skapt en flott og enkel nettside full av god informasjon til deg som er eller ønsker å bli kunde. Du finner god og oversiktlig informasjon om produkter og tjenester samt prisene på disse. Ved siden av dette er det mye informasjon om Santander som bank, og hvordan de jobber i samfunnet. De er nemlig aktive i en lang rekke tiltak for en bedre verden.

Det er enkelt å benytte seg av Santander logg inn. Da kommer du inn på din egen side i banken, og har full oversikt over de tjenestene du benytter deg av.

Slik vi allerede har vært inne på litt lenger oppe i denne artikkelen, er også det å søke en fin brukeropplevelse. Det er hverken tungvint eller tidkrevende, og alt foregår på nettet. Bruk av BankID gjør det hele til en sikker affære.

Godkjenningstid

Takket være teknologien går alt hos Santander fort. Du trenger derfor ikke å bruke mye tid på å levere inn søknaden din, eller vente på svar. Pengene blir ikke utbetalt på dagen. Dette handler om at banken skal ha tid til å gjøre alt det nødvendige arbeidet og gjennomføre transaksjonen. Du trenger likevel ikke å vente lenge før alt er i orden.

En ekstra fordel med Santander nettbank

Det er mange fordeler med Santander, blant annet at de er underlagt Det norske finanstilsynet og at de er medlem av bankenes sikringsfond. De har i tillegg mange tjenester som de tilbyr kundene sine. I tillegg til god kundeservice vil du også få en egen Santander nettbank, som du kan bruke til å holde oversikt over kundeforholdet ditt.

Santander kredittkort

Santander kredittkort er et veldig praktisk kort helt uten gebyrer. Dette kan du bruke i både inn- og utland og du vil få en rekke fordeler. Du søker enkelt om kortet ved å benytte deg av søknadsskjemaet som ligger på nettsiden til Santander.

Oppsummering

Santander Consumer Bank er en internasjonal bank som også opererer i Norden. Her har de sitt hovedkontor i Norge. I tillegg til å låne ut penger til ulike formål har de også kredittkort og en sparetjeneste. Du følger enkelt med på kundeforholdet ditt ved å benytte deg av nettbanken du får tilgang til.

Fordeler

 • Lav effektiv rente
 • Del av en internasjonal storbank
 • Medlem av bankenes sikringsfond

Ulemper

 • Høyt termingebyr
 • Høyt etableringsgebyr

Kontaktinformasjon

Adresse: Strandveien 18, 1325 Lysaker
Telefonnummer: 21 08 30 00

Åpningstider

Mandag: 08.00-20.00
Tirsdag: 08.00-20.00
Onsdag: 08.00-20.00
Torsdag: 08.00-20.00
Fredag: 08.00-20.00
Lørdag: 09.00-17.00