Ikano Bank anmeldelse

Ikano Bank er en långiver som har lang historie i Norge. De tilbyr lån i forskjellige former. Du kan få forbrukslån, refinansiering, eget kredittkort eller finansiering av kjøp. I denne anmeldelsen tar vi for oss alt du trenger å vite som hvilke betingelser de tilbyr, hvor god behandling man kan forvente seg og nyttig informasjon for deg om du trenger å låne penger.

4
Kundeservice
4
Behandlingstid
5
Pris
4
Ekstra fordeler
3
Brukeropplevelse
4

Om Ikano Bank

Ikano Bank ble startet i Sverige som IKEA sin egen kredittbank, hvor banken etterhvert fikk sitt første kontor i Norge i 1991. I dag har de et nært forhold til IKEA-kjeden og står for finansiering for deres kunder. På lik linje med IKEA så har de også en visjon om å skulle kunne tilby tjenester til alle grupper i samfunnet.

Hos Ikano Bank kan man låne penger til de fleste formål. I tillegg til å finansiere kjøp fra IKEA så kan man også få forbrukslån, refinansiering og kredittkort. De tilbyr ikke de minste lånene på markedet, men du kan fortsatt få lån i godt varierte størrelser. Man kan få ganske gode betingelser på disse lånene, hvor hvilke betingelser du kan forvente deg blir i hovedsak basert på din kredittscore.

Oppsummering av anmeldelsen

Med så mange långivere å velge mellom så er det en stor fordel å ha et godt innblikk hva man kan forvente seg hos de. I denne anmeldelsen vil vi gå gjennom det vi mener er viktig slik at du ikke trenger å grave rundt selv. Vi har sett på hvordan de behandler sine kunder, hvilke priser og betingelser de tilbyr, hvor effektive de er og hvordan forholdet som kunde oppleves generelt.


Kundeservice

Selv om det ikke er noe man alltid tenker på det så kan kundeservice fort bli en viktig del av et kundeforhold. Hos Ikano Bank får man raskt bistand eller svar på spørsmål dersom man har det. Enten via e-post eller telefon. De har noe begrensede åpningstider.


Pris

Hos Ikano Bank er det mulig å få forbrukslån med gode betingelser dersom man har en høy kredittscore. Man vil også kunne få grei rente ellers siden deres høyeste rente er lav. Mindre lån kan bli noe ugunstig på grunn av høye gebyrer.


Brukeropplevelse

Hos Ikano Bank er det meste av informasjon lett tilgjengelig. Prosessene med å søke om lån er ganske enkel, men krever noe tid da man må fylle inn en del informasjon. Ellers får man god støtte og veiledning underveis i kundeforholdet.


Behandlingstid

Dersom man trenger penger med en gang så ønsker man så rask behandlingstid som mulig. Hos Ikano Bank så tilbyr de en konkurransedyktige behandlingstid så du trenger sjeldent å vente lenge. I hovedsak trenger de kun å få gjennomført en kredittsjekk.


Ekstra fordeler

Det blir mer og mer vanlig at långivere tilbyr flere tjenester. Ikano Bank tilbyr også noe andre tjenester enn forbrukslån, men det er i hovedsak kun snakk om andre former for lån. Det vil si at man kan også få refinansiering, kredittkort eller man kan finansiere kjøp hos IKEA.


Ikano Bank lån

Lånesum:30.000 – 400.000 kr.
Løpetid for lån:12 – 60 måneder

Fordeler

  • Høyeste rente er lav
  • Har også kredittkort
  • Brukes til finansiering hos IKEA

Ulemper

  • Må fylle ut mye i søknadsskjema
  • Høye kriterier
  • Høye gebyrer for små lån

Kundeservice

Selv om det ikke er noe man alltid tenker på så kan kundeservice bli en av de viktigste delen av et kundeforhold. For dersom man har spørsmål eller om det dukker opp utfordringer underveis så vil man jo gjerne få god bistand og så raskt som mulig. Dette er noe vi har testet i vår anmeldelse slik at vet hva slags hjelp du kan forvente deg.

Hos Ikano Bank kan man ta kontakt via telefon eller e-post. De har dessverre ingen chat. Derimot virker det som at man normalt vil kunne få svar på det meste relativt raskt gjennom de kanalene de har.

Dessverre så mister man noe fleksibilitet på grunn av deres begrensede åpningstider. Siden de er kun åpne innenfor vanlige arbeidstider blir man avhengig av å bruke e-post dersom man ikke har anledning til å ta kontakt innenfor dette tidsrommet.

Selskapsinformasjon

SelskapIkano Bank
AdresseLensmannslia 4, 1386 Asker
E-postkundeservice@ikano.no
Telefonnummer(+47) 66 85 86 50

Åpningstider

Mandag09:00 – 16:00
Tirsdag09:00 – 16:00
Onsdag09:00 – 16:00
Torsdag09:00 – 16:00
Fredag09:00 – 16:00
LørdagStengt
SøndagStengt

Pris

Når man først skal ta opp et lån bør man alltids sørge for at man ikke betaler mer enn det man trenger. Heldigvis har man med så mange långivere på markedet fått stor konkurranse. Denne konkurransen gjør at kunder generelt kan få bedre tilbud enn før. Dette er noe vi har sett på og sammenlignet i vår anmeldelse.

Ikano Bank kan tilby de fleste kunder lån med ganske gode betingelser. Deres laveste rente er ikke noe å skryte av, men de har en høyeste rente som er bedre enn hos mange andre. Så for mange er det et potensiale for at renten man får her er konkurransedyktig.

Det er viktig at man ser på de totale kostnadene for lånet. Som enklest kan vises gjennom den effektive renten som også inkluderer gebyrer. Med etableringsgebyr på 900 kr og termingebyr på 50 kr vil mindre lån kunne ende med en høyere effektiv rente hos Ikano Bank. Men siden dette er vanskelig å si på forhånd så lønner det seg at du søker helt uforpliktet for å finne ut av hva du kan forvente deg.


Ikano Bank krav

  • Må ha fylt 25 år
  • Må ha en fast inntekt på minst 200.000 kr i året
  • Må ha bodd i Norge i minst 3 år
  • Kan ikke ha betalingsanmerkninger


Brukeropplevelse

Selv om for eksempel pris er veldig viktig for hvilken långiver man bør velge så er det også viktig at man ser på helheten av et kundeforhold. Her kan en brukeropplevelse være en ganske bestemmende faktor. For dersom man får utfordringer på dette området kan det skape stress og i noen tilfeller koste deg.

I denne anmeldelsen har vi først sett på hvordan det er å finne ut av nødvendig informasjon. Og det meste er ganske lett tilgjengelig her. Hvor man kan enkelt gå inn på sidene for hver enkelt type lån og så bli møtt med en tydelig oversikt. Videre for å søke lån så var det ganske rett fram, men man er avhengig av å fylle inn mer informasjon enn det man må hos en del andre.

Utover dette så har ikke vi kommet over noen klare utfordringer i kundeforholdet fra start til slutt. Man får god oppfølging og veiledning ved start. Det at man kan samle flere typer lån på en plass gjør det også enklere å holde oversikt dersom man ønsker det.


Behandlingstid

Hvor raskt man kan få penger er viktig for mange. Spesielt dersom man sitter i en knipe. I dag går normalt disse prosessene ganske så raskt, men det kan alltids være forskjeller. Derfor er også dette noe vi har sett på i vår anmeldelse.

Hos Ikano Bank går hele låneprosessen fort unna. På lik linje med de fleste andre långivere så har prosessen blitt mye mer effektiv på grunn av den teknologiske utviklingen, hvor de i det fleste tilfeller bare trenger å gjennomføre en kredittsjekk.

Uansett anbefaler vi at du bruker den tiden du kan på å vente på at flest mulig tilbud kommer igjennom. For jo flere tilbud man får jo større sannsynlighet er det for at du kan få de beste betingelsene mulig. Med andre ord kan du spare ganske mye penger dersom du har litt tålmodighet.


Ekstra fordeler

Når man først skal ha et kundeforhold så kan det ofte lønne seg å dra nytte av de fordelene man kan. Dette er noe mange långivere har fått øynene opp for og er derfor noe vi tar med i våre anmeldelser.

Ikano Bank tilbyr i hovedsak bare lån i flere former. I tillegg til at du kan få både refinansiering og forbrukslån så kan du også få Ikano Bank Visa kredittkort. De har også samarbeid med Shell og står for deres Shell MasterCard i Norge. Dersom man trenger finansiering til IKEA kjøp så gjøres det normalt gjennom Ikano Bank.

Her blir den største ekstra fordelen at man potensielt kan samle mye forskjellig gjeld på en plass. Så om du ønsker bedre oversikt kan du dra nytte av dette og kanskje få bedre betingelser enn det du har i dag.


Konklusjon

I dag har vi mer enn nok av långivere å velge mellom og dette er noe som kommer deg som låntaker tilgodet. Hvor dette fører til at långiverne må konkurrere om priser på sine lån for å få nye kunder. Det samme gjelder også for Ikano Bank.

Hos Ikano Bank kan man potensielt få gode betingelser, hvor de har en ganske lav øverst rente. I motsetning har de høye gebyrer som kan føre til at mindre lån blir dyre når man ser på totale omkostninger. Du kan også som kunde dra nytte av lån i flere former.

For å sørge for at man får de beste betingelsene bør man alltid hente inn flest mulig tilbud. Derfor bør du ha is i magen og ta deg tiden til å søke hos flere. Dette er noe man kan gjøre uten kostnader eller forpliktelser.

Matchbanker > Låne penger > Långivere > Ikano Bank anmeldelse

Siste nytt