Instabank anmeldelse

Instabank er en långiver på nett som i tillegg til å tilby forskjellige lån også tilbyr andre tjenester som sparing og forsikring. I denne anmeldelsen ska vi ta for oss det du trenger å vite om Instabank slik at du kan enklere kan bestemme deg for det er riktig långiver for deg. Les videre for å vite mer om hvilke betingelser man kan få, hvilke behandling man kan forvente seg og annen nyttig informasjon.

5
Kundeservice
5
Behandlingstid
5
Pris
4
Ekstra fordeler
5
Brukeropplevelse
5

Om Instabank 

Instabank er en helelektronisk bank som ble etablert i 2016 og har i dag over 50.000 kunder. De har et høyt fokus på kundeopplevelsen og leverer i dag en rekke tjenester til sine kunder som som kan konkurrere med de største aktørene der ute.

Hos Instabank kan du få flere forskjellige typer lån til de fleste formål. Det vil si at du kan få både mindre og større lån, som også vil ha betingelser deretter. De har en satt ramme av hvilke renter og gebyrer du kan forvente. Hvor renten settes baseres på lånet du ønsker og din kredittscore.

De har høy ekspertise innenfor salgsfinansiering og betalingsteknologi, gjerne kalt paytech. Dette har vært en viktig av del av deres utvikling gjennom årene. Samtidig betyr det at de kan også levere tjenester til bedrifter i tillegg til privatkunder.

Oppsummering av anmeldelsen

Når man først skal velge en långiver er det mye man må forholde seg til. Heldigvis har internett gjort at prosessen er mye enklere enn før, hvor man gjerne nå kun trenger noen tastetrykk så lenge man har forutsetninger som er gode nok. I denne anmeldelsen av Instabank skal du få et godt innblikk i deres tjenester, betingelser, prosesser og kundebehandling.


Kundeservice

Det kommer tydelig fram at Instabank har hatt et høyt fokus på deres kundeservice. De har åpent alle dager utenom helligdager, med veldig gode åpningstider i ukedagene. Her kan du nå de gjennom telefon eller kontaktskjema, samt på chat dersom du er kunde. Kundebehandlerne er hyggelig, imøtekommende og kompetente.


Pris

Som hos de fleste andre långivere kan betingelsene hos Instabank variere. Rentesatsen blir i hovedsak satt basert på din kredittscore, men det er viktig at man ser på de helhetlige kostnadene. På grunn av høye gebyrer kan mindre lån bli ganske så kostbare. Det er også mulig å få gode betingelser.


Brukeropplevelse

En brukeropplevelse vil være forskjellig for mange. Hos Instabank sier de selv at de har høyt fokus på kundeopplevelse og dette er noe som synes. Selv om det kan være mye informasjon å gå igjennom så er prosessene enkle og man får god oppfølging underveis.


Behandlingstid

Behandlingstid kan gjerne være en avgjørende faktor når man trenger penger akutt. Normalt blir lån innvilget raskt hos Instabank, men det kan alltids være forskjell. Behandlingstiden varierer som regel basert på din kredittscore, størrelse på lån eller om du trenger refinansiering. Det lønner seg uansett å vente på svar.


Ekstra fordeler

I dag er det ofte mulig å dra nytte av flere fordeler i et kundeforhold og det samme gjelder for Instabank. Her kan du få låne penger til de fleste formål og i flere former. Man kan også opprette en sparekonto med gode betingelser eller dra nytte av forsikringene de tilbyr.


Instabank Lånekalkulator
5 000 kr 500 000 kr
36 måneder 60 måneder
9.58 % 39.7 %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling


Instabank

Lånebeløp 5 000 – 500 000 kr
Varighet 36 – 60 måneder
Rente 7.99 – 19.99 %
Effektiv rente 9.58 – 39.7 %
Alder 23 år
Årlig inntekt 250 000 kr

Fordeler

 • Åpen kundeservice hver dag
 • Tilbyr også sparing og forsikring
 • Høyt fokus på kundeopplevelsen

Ulemper

 • Høye krav
 • Ingen fysiske filialer
 • Høy minste rente

Kundeservice

Hvilket behov man har for kundeservice vil variere fra person til person, men når man først har utfordringer eller det dukker opp spørsmål så ønsker man gjerne best mulig hjelp og så raskt som mulig. Dette er noe vi har hatt fokus på i denne anmeldelsen.

Som nevnt tidligere i anmeldelsen så har Instabank et høyt fokus på kundeopplevelsen og dette kommer tydelig frem gjennom deres kundeservice. De har åpent alle dager bortsett fra helligdager, med lange åpningstider i ukedagene og noe mer begrenset i helger.

Du kan kontakte dem direkte på telefon eller kontaktskjema på deres nettsider dersom du ikke er eksisterende kunde. Som eksisterende kunde kan du også logge inn gjennom din nettbank og kontakte de på deres chat. Dette gir deg mye fleksibilitet i en hektisk hverdag.

Fra det vi har sett virker det som at man generelt kan enkelt komme i kontakt med deres kundeservice. Dette gjør at man gjerne kan få raskt svar på spørsmål, samt at det bidrar til at man føler seg trygg på at man vil bli ivaretatt dersom noe oppstår. 

Selskapsinformasjon

SelskapInstabank
AdresseDrammensveien 177, 0277 Oslo
E-postkundesenter@instabank.no
Telefonnummer(+47) 21 51 93 00

Åpningstider

Mandag07:00 – 20:00
Tirsdag07:00 – 20:00
Onsdag07:00 – 20:00
Torsdag07:00 – 20:00
Fredag07:00 – 20:00
Lørdag10:00 – 17:00
Søndag14:00 – 18:00

Pris

Som regel er det viktigste for et lån hvilke betingelser man får. Hvor dette vil avgjøre hvor mye lånet vil koste deg. For når man trenger penger ønsker man jo ikke å måtte skylde mer og lenger enn det som er nødvendig. Dette vil vi se nærmere på her.

Hos Instabank som hos de fleste andre långivere så kan man få et klart spenn i hvilke betingelser man kan forvente seg. Dette blir normalt bestemt basert på hva slags lån man ønsker seg og hvilke kredittscore man har. Derfor er det alltid vanskelig å kunne si på forhånd hvilke betingelser man vil få før man søker om å låne penger.

Når man skal se på hvor mye et lån faktisk vil koste så må man se på de totale kostnadene ved endt løpetid. Dette vises da normalt med den effektive renten som tar med alle kostnader. Siden man kan få ganske små lån, men de har et etableringsgebyr som starter fra 990 kr for forbrukslån betyr det at mindre lån vil ende med en høyere effektiv rente.

Det lønner seg uansett bare å søke slik at man får en god oversikt over hvilke muligheter man har. Dette kan man gjøre helt uforpliktet og kostnadsfritt. 


Instabank krav

 • Må ha fylt 23 år
 • Kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Må ha en inntekt på over 250.000 kr brutto i året
 • Kan ikke ha samlet gjeld som er over 5 ganger brutto inntekt
 • Må kunne håndtere en renteøkning på opptil 5 prosentpoeng på samlet gjeld
 • Din alder kan ikke være over 65 år for fleksibelt lån og 75 år for nedbetalingslån

Brukeropplevelse

Hvordan en brukeropplevelse defineres kan variere mye fra hvem du snakker med. Hvor man som regel baserer den på hva man selv ser etter i et kundeforhold eller en tjeneste. I denne anmeldelsen har vi tatt for oss alle steg fra før man søker og helt til man avslutter kundeforholdet.

Og før man søker så ønsker man gjerne informasjon. Her er kanskje det eneste punktet under brukeropplevelsen som man kan gi litt kritikk for. For selv om det meste av informasjon er tilgjengelig på deres sider så blir det fort overveldende da de har mange forskjellig lån spredt utover flere sider og man må gjerne rulle gjennom litt tekst.

Heldigvis går prosessen normalt ganske så smertefritt fra man søker lån og videre. Hvor man enkelt velger hvor stort lån man ønsker og hvor lang nedbetalingstid man ønsker. Deretter fyller man inn nødvendig informasjon og sender inn søknaden. 

Etter dette blir det gjort en kredittsjekk før du får svar på din søknad. Når du eventuelt får tilslag og godtar betingelsene får du gode veiledning og oppfølgning. Så det er helt klart at de har hatt et tydelig fokus på kundeopplevelse hos Instabank.


Behandlingstid

Hvorfor man trenger kan variere drastisk, men er det akutt så ønsker man jo selvfølgelig ikke å vente lenger en det som strengt talt er nødvendig. Så derfor har vi fokus på også dette i våre anmeldelse. 

På grunn av internett og den teknologiske utviklingen har det meste av slike prosesser som lånesøknader blitt mer effektive enn noensinne. Dette er selvfølgelig det samme hos Instabank. Det ligger jo litt i navnet på banken også. Hvor de har fokus på å levere både raskt og effektivt.

Siden de i hovedsak egentlig bare er avhengig av en kredittsjekk for å kunne ta en avgjørelse så er det her man normalt vil kunne se forskjell i behandlingstid. Det vil si at man må ha en kredittscore som sier til banken at det er forsvarlig å innvilge ønsket lån til deg. Derfor vil man nesten alltid få innvilget smålån raskt.

Om man søker om lån til refinansiering så kan det kreve noen flere steg, spesielt dersom man har en gjeld som er spredt. Og dersom man har spesielle behov så kan det hende at man må gjennom flere instanser. Så det er alltid lurt å heller søke før man trenger enn etter.


Ekstra fordeler

Det blir stadig mer vanlig at bedrifter som banker og långivere ønsker å kunne tilby sine kunder flere tjenester. For dette har blitt mye enklere å kombinere siden vi gjøre mer og mer elektronisk. Her kommer det klart fram at dette er noe Instabank også har et høyt fokus på.

I denne anmeldelsen så har vi i hovedsak hatt fokus på forbrukslån og refinansiering, men man kan også få låne penger til kjøretøy, med sikkerhet, til bolig eller med kredittkort. Dette gjør at man enklere kan samle gjeld på en plass. Noe som gir bedre oversikt og kontroll.

Som en bank så kan man også opprette sparekonto. Dette er veldig enkelt å opprette, hvor man får gunstige renter opp til 500.000 kr som går nedover etter dette, basert på hvor stort beløp du eventuelt har satt av til sparing. Siden Instabank er medlem av Bankens sikringsfond så er man dekket for inntil 2 millioner med garanti.

Om man ønsker mer trygghet i hverdagen så kan man også få forskjellige forsikringer gjennom Instabank. Dette er noe som kan gjøre et kundeforhold enda mer praktisk og gunstig. De tilbyr per i dag følgende forsikringer:

 • Tannhelseforsikring
 • Betalingsforsikring
 • Bilforsikring – som er ekstra greit om du allerede har billån

Konklusjon

Før man tar en avgjørelse om å låne penger bør man sørge for at det er forsvarlig og at man får de beste betingelsene som er mulig. Derfor er det viktig at man tar med alle kostnader i beregningen og sørger for at det er et lånebeløp man klarer å håndtere. Hos Instabank kan man få lån til de fleste formål og man kan få relativt gode betingelser, i tillegg til en rekke ekstra tjenester. 

De dyreste lånene her blir normalt de på mindre beløp, på grunn av høye gebyrer. Siden man ikke vet på forhånd hvilke betingelser man kan få så er det normalt en fordel å søke først. Det er også da lurt å søke hos flest mulig slik at man kan sammenligne tilbudene man får.

Matchbanker > Låne penger > Långivere > Instabank anmeldelse

Siste nytt