Folkia er stengt i Norge

1.8
Kundeservice
1
Behandlingstid
1
Pris
1
Ekstra fordeler
5
Brukeropplevelse
1

Vi beklager å informere deg om at Folkia offisielt har avsluttet sin virksomhet i Norge. Som et resultat tilbyr de ikke lenger noen banktjenester, inkludert lån.

Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre, og takker for forståelsen din.


All innholdet nedenfor er fra da banken var i drift.


Folkia

Folkia har spesialisert seg på å låne ut relativt lave lånebeløp. Alle disse lånene gis uten sikkerhet. Målet til Folkia er å gi alle som trenger det finansielle tjenester samt god kundeservice. De anser seg selv som en av pionerene på markedet for små lånebeløp, og tilbyr sine tjenester via sin digitale nettside.

Historien til Folkia i korte trekk

Bak Folkia finner du et selskap som heter Folkefinans AS. Dette selskapet er et norsk finans- og kredittselskap med konsesjon fra det norske Finanstilsynet. For deg som forbruker betyr dette at Folkia er forpliktet til å følge norsk lovgivning.

Folkia bruker det aller nyeste innen teknologi, og er opptatt av å være en tjeneste som opererer uten skjulte gebyrer. Du vil derfor se den fulle og hele kostnaden på et lån fra denne aktøren når du går inn på nettsiden deres.

Siden de opererer med lave lånebeløp betyr dette også at nedbetalingstiden er tilsvarende lav. Forbrukslån fra denne finanstjenesten er derfor ment som en hjelp i hverdagen når det dukker opp uforutsette utgifter.

Søknadsprosessen på nett hos Folkia no

I likhet med de fleste banker og finansinstitusjoner som tilbyr denne typen lån, er også Folkia kun å finne på nettet. Dersom du ønsker å søke, går du inn på Folkia no og fyller ut skjemaet som ligger på nettsiden.

Her fyller du inn dine personlige opplysninger, som navn, adresse, telefonnummer og inntekt. Du må også fylle inn hvor mye du ønsker å låne og hvor lang tid du kan tenke deg å bruke på nedbetalingen.

Det er relativt effektiv å fylle ut skjemaet, og Folkia lover deg at du skal få svar innen kort tid. Svaret vil, igjen i følge Folkia, komme på skjermen din. Dette skyldes at søknaden behandles automatisk, og du skal derfor ikke vente på at den kundebehandler har tid til å se på informasjonen du har sendt inn.

Krav for å søke om lån hos Folkia bank

Du må ha fylt 20 år, og så må du være bosatt på en adresse som er folkeregistrert her i landet. Du må også ha et norsk personnummer. I likhet med de fleste andre banker krever også denne at du ikke har noen betalingsanmerkninger.

Det tyder nemlig på at du er en større risiko for Folkia, og siden de låner ut pengene uten sikkerhet vil de ikke ta en slik risiko. Når du skal signere for en låneavtale må du gjøre dette ved hjelp av din BankID. Dersom du ikke har dette, må du skaffe det før du søker om lån.

Kundeservice – Folkia kontakt

Folkia kontakt er mulig fra mandag til og med fredag. På disse dagene er kundeservice åpent fra 09.00 til 16.00. Du kan velge om du vil ringe dem eller sende en e-post. De har også en egen side der de har svart på de mest vanlige spørsmålene fra kundene. Det kan dermed være en lur idé å sjekke denne siden om det er noe du lurer på.

Pris på Folkia lån

Folkia lån kommer uten skjulte kostnader. Du kan låne alt fra 2 000 kr til 20 000 kr. Dette er ikke Folkia sms lån, men det som må kunne kalles smålån. Disse smålånene, eller forbrukslånene om du vil, gis uten sikkerhet.

Siden nedbetalingstiden er kort, fra 1 til 12 måneder, blir også den effektive renten høy. Her er noen eksempler hentet fra Folkias egen hjemmeside:

  • Låner du 2000 kr, vil nedbetalingstiden være 1 måned. Du må betale 350 kroner i gebyr og den effektive renten er på 991 %, noe som gir en totalkostnad på 2434 kr.
  • Låner du 12 000 kr, vil nedbetalingstiden være 4 måneder. Du må betale 350 kr i gebyr og den effektive renten er på 176 %. Den totale kostnaden vil da være 14 720 kr.
  • Låner du 20 000 kr, vil nedbetalingstiden være på 12 måneder. Du må betale 350 kr i gebyr og den effektive renten er på 87 %. Den totale kostnaden vil da være på 27 477 kr.
Du må dog være oppmerksom på at hva du vil måtte betale for lånet vil avhenge av hvilken rente du får tilbud om og hvor lang nedbetalingstid du velger.

Brukeropplevelse

Alt hos Folkia skjer automatisk. For deg betyr det at du kan gjøre alt på nettet, og at du ikke trenger å vente lenge i spenning før du får svar. Overføringen av pengene til din konto går også relativt effektivt, og det eneste du må vente på er at bankene skal gjøre jobben. Folkia har en nettside som inneholder all den informasjonen du trenger om selve tjenesten og om kostnadene forbundet med bruken.

Godkjenningstid

En av de store fordelene med de nye forbruksbankene og moderne teknologi er at alt går fort. Du søker på nettet, og trenger derfor ikke vente på postgangen frem og tilbake. Takket være bruk av BankID kan du føle deg trygg på at ingen kan ta opp et lån i ditt navn.

Et Folkia lån er et godt alternativ til deg som trenger penger så snart som mulig.

Ekstra fordeler

Det er liten tvil om at den store fordelen med Folkia bank er at du kan låne små beløp relativt effektivt. De stiller heller ikke store krav til søkeren, da du ikke trenger annet enn å ha en folkeregistrert adresse i Norge, være uten betalingsanmerkninger og være eldre enn 20 år.

Det at hele prosessen kan gjøres på nett, og at du likevel kan kontakte kundeservice dersom det er noe du er usikker på er også en ekstra fordel.

Oppsummering

Folkia er en digital bank som låner ut små beløp til deg som trenger litt hjelp i hverdagen. Alt foregår på nettet, noe som gjør behandlingstiden kort. Det er en fordel for deg som trenger penger til en uforutsett utgift.

Nedbetalingstiden er kort, og det innebærer at den effektive renten er høy. Folkia no skjuler ingen kostnader og har flere eksempler på nettsiden sin, slik at du kan se hva det vil kunne koste deg å låne de ulike beløpene. Banken tilbyr ingen betalingsutsettelse, noe som er ganske naturlig når nedbetalingstiden er så kort, men du kan innfri lånebeløpet uten ekstra kostnad.

Fordeler

  • Oversiktlig søknadsprosess
  • Faste priser
  • Kundeservice som har åpent alle hverdager

Ulemper

  • Kort løpetid gir høy effektiv rente
  • Ingen betalingsutsettelse

Kontaktinformasjon

Selskapsnavn:Folkia
Adresse:Folkefinans AS, Kronprinsensgate 1, 0251 Oslo
Telefonnummer:73 10 33 00
Epostadresse:info@folkia.no

Åpningstider

Mandag:09:00 – 16:00
Tirsdag:09:00 – 16:00
Onsdag:09:00 – 16:00
Torsdag:09:00 – 16:00
Fredag:09:00 – 16:00

Åpningstider

Mandag: 09:00 – 16:00
Tirsdag: 09:00 – 16:00
Onsdag: 09:00 – 16:00
Torsdag: 09:00 – 16:00
Fredag: 09:00 – 16:00

Kontaktinformasjon

Selskapsnavn: Folkia
Adresse: Folkefinans AS, Kronprinsensgate 1, 0251 Oslo
Telefonnummer: 73 10 33 00
Epostadresse: info@folkia.no
Matchbanker > Låne penger > Folkia er stengt i Norge

Siste nytt