Refinansieringskalkulator

Bruk en refinansieringskalkulator for å finne det beste tilbudet for deg og din økonomi i dag.

Trinn 1: Legg til nåværende lån

Skriv inn detaljer om dine eksisterende lån.

Lån 1
0 kr 500 000 kr
1 måneder 180 måneder
0 % 250 %
Trinn 2: Ditt nye lån

Skriv inn detaljer om det nye lånet ditt.

0 kr 500 000 kr
1 måneder 180 måneder
0 % 250 %

Refinansieringskalkulator hjelper deg på vei

Hvis du vil refinansiere lånet ditt, så betyr det kort fortalt at du tar opp et nytt lån for å betale ett eller flere lån. Hvis du er glad og tilfreds over din egen lånesituasjon og syns både rentene og gebyrene er helt OK, så behøver du ikke å tenke over om refinansiering er noe du behøver å vurdere.

Refinansiering er spesielt velegnet for de som har flere lån med dyre renter, avgifter og administrasjonsgebyrer. Da kan det nemlig lønne seg å legge om de forskjellige lånene til ett samlet lån, slik at du ikke betaler renter og avgifter på flere lån samtidig.

Hvis du er interessert i å se om refinansiering er noe for deg, kan du benytte deg av vår refinansieringskalkulator for å lettere få oversikt over hva du eventuelt kan spare i månedlige avdrag, effektive renter og løpetid.

Som låntaker vet du kanskje ikke når du skal refinansiere lånet ditt. Ofte kan det være enten banken eller pantelåneren din som bestemmer når det skal skje, og derfor blir du ikke alltid blir involvert i den prosessen.

Du kan likevel komme med innvendinger og være med på å bestemme over lånet ditt selv, så det kan lønne seg å vite litt om hva refinansiering er. 

Fordeler med refinansiering

Det kan være mange fordeler knyttet til refinansiering. Mange nordmenn har flere smålån hos forskjellige lånetilbydere, og det kan ofte føre til store omkostninger i renter og gebyrer.

Med en refinansiering tar du i prinsippet opp et nytt lån for å nedbetale det eller de lånene du allerede har, og samler de forskjellige lånene til ett lån. På den måten slipper du mange av de faste omkostningene forbundet med flere lån.

Ved å samle alle de forskjellige lånene til ett større lån, kan du konsentrere deg om å betale ned ett lån i stedet for flere.

Det er ikke alltid det er den rette løsningen for alle, men med en refinansieringskalkulator kan du lettere se hvilke muligheter du har, og om du for eksempel er tilfreds med den løpetiden lånet allerede har, eller om du heller vil forkorte den. 

Hvem kan få refinansiering?

Det er strenge regler for forbrukslån i Norge, og hvis man har blitt godkjent som låntaker, så er man også godkjent til å få refinansiert lånet sitt. Refinansiering kan spesielt lønne seg for de som har flere gjeldsposter som smålån og kreditter. Er du i tvil om hvor mye gjeld du har, kan du gå og få en full oversikt på GjeldsregisteretFinn ditt neste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet av
Lånekspert, Andreas Linde, har jobbet i finansbransjen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelatert.
Matchbanker > Refinansieringskalkulator

Siste nytt