Anmeldelse av Thorn

6.4
Kundeservice
5
Behandlingstid
8
Pris
6
Ekstra fordeler
5
Brukeropplevelse
8
Thorn Privat Finans Lånekalkulator
20 000 kr 100 000 kr
24 måneder 60 måneder
21.52 % 39.9 %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling

Thorn

Thorn er et dansk selskap som i utgangspunktet var mest kjent for å tilby alle typer elektronikk og hvitevarer til private husholdninger på avbetaling. Senere flyttet de virksomheten over på nettet, og med dette kom også tilbudet om å forbrukslån. Thorn Privat Finans, som er selskapets fulle navn, eies av det danske selskapet 3C Groups AS, som også står bak Leasy.

Historien til Thorn i korte trekk

Thorn har holdt på siden 1970, og i dag har de hele 40 medarbeidere i sine lokaler i Oslo. Det høye antall medarbeidere skyldes blant annet at de er opptatt av å gi kundene god veiledning. Hos Thorn kan du låne opptil 100 000 kr, og lånene deres har en nedbetalingstid på maksimalt 6 år.

Selskapet har hele 3 ulike tjenester til deg som trenger forbrukslån. Det ene er PrivatLån Pluss, der du kan låne opptil 100 000 kr. Det neste heter PauseLån. Her er lånebeløp og nedbetalingstid det samme som det som tilbys i PrivatLån Plus, men du har mer fleksible muligheter for å utsette betalingen av avdragene. Den siste tjenesten heter TryggLån. Her kan du låne opptil 50 000 kr, og bruke 5 år på tilbakebetalingen. Det spesielle med denne tjenesten er at den også inkluderer en betalingsforsikring.

Søknadsprosessen på nettet hos Thorn Privat Finans

I likhet med de aller fleste andre banker i våre moderne tider, er også Thorn Privat Finans en heldigital bank. Det betyr at søknadsprosessen foregår på nettet. Du klikker deg inn på det lånet du ønsker å søke på, og fyller så ut det skjemaet som dukker opp på skjermen din.

Dette betyr at du må oppgi opplysninger som navn, adresse, e-postadresse og personnummer. Videre må du fortelle om din økonomi og hvor mye du kunne tenke deg å låne. Dersom det skulle være noen spørsmål, vil en av Thorns kundemedarbeidere ta kontakt med deg.

Svaret kommer også digitalt, og heldigvis slipper du å vente altfor lenge på å få et tilbud, eller et eventuelt avslag.

Krav for å søke om lån hos Thorn Finans

Thorn Finans stiller de samme kravene som de fleste andre banker som låner ut penger. Aldersgrensen er her satt til 25 år. Videre må du møte følgende krav:

  • Ha bodd i Norge i minst de 3 siste årene frem til du søker om lån
  • Ha fast inntekt i form av lønn eller trygd
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger

Videre må du også ha en egen BankID, slik at du får signert for et eventuelt lånetilbud.

Thorn logg inn – Kundeservice

Thorn er opptatt av å gi kundene sine best mulig kundeservice. Derfor har de en egen kundeservice du kan kontakte per telefon. Dette kan du gjøre fra mandag til torsdag mellom klokken 09.00 og 17.00 samt fredager fra 08.00 til 16.00. Det er også mulig å legge igjen en beskjed om at du ønsker at kundeservice skal ta kontakt med deg.

Thorn har ingen nettbank for sine kunder, så du slipper å tenke på å lage en pinkode eller passord til Thorn logg inn.

Pris – Thorn lån

Den laveste nominelle renten på et Thorn lån ligger på 9,48 %. Den laveste effektive renten ligger på 12,90 %. Den høyeste effektive renten ligger på 39,9 %.

Thorn oppgir at etableringsgebyret ligger på 2,8 % av lånebeløpet ditt, dog ikke lavere enn 695 kr. Det vil igjen si at det høyeste etableringsgebyret er på 1 820 kr. Termingebyret, som skal betales hver måned sammen med avdraget, ligger på 45 kr.

Det er igjen slik at det er resultatet av kredittvurderingen din som avgjør hvilken rente du får tilbud om, og hvor mye du kan få låne. Det er i prinsippet slik at jo bedre forhold du har mellom inntekt, utgifter og eksisterende gjeld, desto bedre rentetilbud får du. Det kan godt skje at du får tilbud om et lavere lånebeløp, rett og slett fordi Thorn ser at du ikke klarer å betjene det beløpet du opprinnelig har søkt om.

Brukeropplevelse – Thorn min side og nettbank

Det er ukomplisert å søke om lån hos Thorn, så lenge du har tilgang til internett og en datamaskin eller et nettbrett. Trenger du hjelp, har de rause åpningstider og hyggelige medarbeidere som kan bistå. Det finnes hverken Thorn min side eller Thorn nettbank, siden pengene utbetales direkte til din hovedbank.

Til gjengjeld har Thorn en nettside fylt av artikler med gode råd om personlig økonomi, og tips til hvordan du lager et budsjett. De har også en egen side med ofte stilte spørsmål og svar på disse.

Godkjenningstid

På sine egne nettsider lover Thorn Finans at dersom du søker innenfor åpningstid, vil du kunne få svar innen det har gått en time. Dersom du får lånet innvilget, vil det gå maksimalt 24 timer før du har disse utbetalt til din konto. Du bør dog ta høyde for at ting kan gå litt senere enn dette, avhengig av bankenes overføringstider. Dersom Thorn trenger ekstra dokumentasjon fra deg, vil dette også kunne forlenge ventetiden på en eventuell utbetaling.

Ekstra fordeler

Det ene produktet til Thorn heter PauseLån. Her har du, slik navnet indikerer, muligheten til å sette nedbetalingen på pause om du skulle ha behov for det. Dette kan du gjøre inntil to måneder per kalenderår.

Velger du heller TryggLån, har du mulighet til å få med en spesiell betalingsforsikring. Denne vil dekke avdragene på lånet ditt ved hendelser som arbeidsledighet. Dersom du ønsker å føle deg trygg på at du klarer å betjene lånet ditt uansett hva som skjer i livet, vil dette være et godt produkt for deg.

Oppsummering

Thorn er altså en digital finansinstitusjon der du både kan søke om forbrukslån med en låneramme fra 10 000 til 100 000 kr og kjøpe hvitevarer eller elektronikk på avbetaling. Dersom du ønsker å låne penger, kan du velge mellom flere produkter med ulike fordeler. Dette handler både om mulighet for avdragsfrihet og ekstra forsikringer i tilfelle uforutsette hendelser.

Fordeler

  • Mulighet for betalingsutsettelse hvert kalenderår
  • Mulighet for betalingsforsikring
  • Digital behandling av søknad

Ulemper

  • Veldig høyt etableringsgebyr
  • Ikke mulig å låne mer enn 100 000 kr

Åpningstider

Mandag: 09.00 til 17.00
Tirsdag: 09.00 til 17.00
Onsdag: 09.00 til 17.00
Torsdag: 09.00 til 17.00
Fredag: 08.00 til 16.00

Kontaktinformasjon

Selskapsnavn: Thorn
Adresse: Innspurten 13 A, 0663 Oslo
Telefonnummer: 21 61 0000
Epostadresse: infono@thorn.no

Kundeanmeldelser på Trustpilot

Se de siste tilgjengelige Trustpilot-anmeldelser av Thorn Privat Finans

Anmeldelser: 1 • Middels
TrustScore: 3.5 3.7
5 stjerne
100%
4 stjerne
0%
3 stjerne
0%
2 stjerne
0%
1 stjerner
0%
Rune Strandenes
Rune Strandenes 29 Anmeldelser
TrustScore: 5

Topp.

Flott service hele veien. Utbetaling omtrent før jeg hadde signert! Anbefales absolutt.

Matchbanker > Låne penger > Anmeldelse av Thorn

Siste nytt