Anmeldelse av Ferratum

4
Rating
Vurdert av Matchbanker
Kundeservice
4
Pris
4
Brukeropplevelse
4
Behandlingstid
4
Ekstra fordeler
4
De siste 31 dagene har 165 personer valgt dette lånet
Lånebeløp 1 000 - 30 000 kr
Varighet 3 - 12 måneder
Effektiv rente 199.87 - 199.87 %
Anslått utbetaling Mandag 08:00
 • Ingen skjulte kostnader
 • Innfri lånet tidligere uten ekstra kostnad
 • Penger på kontoen samme dag
199,87% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, nominell rente 115% p.å., Total: 48687,59,-. Minste månedsavdrag er 500,- eller 13%.
Ferratum Lånekalkulator
1 000 kr 30 000 kr
3 måneder 12 måneder
199.87 % 199.87 %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling

Ferratum

Ferratum bank ligger innunder Ferratum Group, som driver med utlån av forbrukslån i størrelsesorden fra 1 000 til 30 000 kroner. Ferratum finnes i mer enn 20 land, og har et eget kontor i Norge. Banken har rundt 2 millioner kunder verden over, og er en 100 % digital bank. Det er dog mulig å få hjelp av kundeservice dersom det er noe du lurer på.

Historien til Ferratum Bank i korte trekk

Ferratum bank tilbyr tjenester innen forbrukslån, og gjør dette til kunder over hele verden. Selskapet ble stiftet av finnen Jorma Jokelo, og har sitt hovedkontor i den finske hovedstaden Helsinki. De har banklisens fra EU, og visjonen er å tilby alle som ønsker å søke om små forbrukslån muligheten til dette via nettet.

I tillegg til Norge, finnes Ferratum i flere andre europeiske land samt i Sør-Amerika, Nord-Amerika og Asia. Banken så dagens lys i 2005, og kaller seg selv for en pioner innen finansiell og digital teknologi. I 2016 opprettet de det som heter Ferratum Mobil Bank, som nå finnes tilgjengelig for kunder i fem ulike europeiske land.

Søknadsprosessen på nett hos Ferratum

Ferratum er en 100 % digital bank, og det betyr at du ikke kan gå innom et kontor eller sende søknaden din per post. Alt gjøres på nettet. Du finner det enkle søknadsskjemaet på nettsiden, og der fyller du ut de opplysningene de ber om, inkludert lånebeløp.

Det er ikke nødvendig å sende inn ekstra dokumenter, og svaret på søknaden din kommer ikke så lenge etterpå. Dersom du får innvilget lånet, vil pengene stå på en konto hos Ferratum bank. Derfra kan du overføre dem til brukskontoen i din egen bank, om du skulle ønske det.

Før de godkjenner søknaden din foretar Ferratum en automatisk kredittsjekk for å sjekke at du ikke har noen aktive betalingsanmerkninger. I henhold til norske krav sjekker de også at du ikke har gjeld som tilsvarer mer enn 5 ganger din egen inntekt.

Krav for å søke om lån hos Ferratum

Alle banker har krav til de som skal søke om lån. Hos Ferratum bank er disse relativt enkle å oppfylle. Ønsker du å søke må du:

 • Ha adresse i Norge
 • Ha norsk mobilnummer
 • Ha en gyldig e-postadresse
 • Ikke være yngre enn 20 år
 • Ha et kontonummer i en norsk bank

Ved siden av dette må du også en din egen BankID slik at du kan identifisere deg på en sikker og trygg måte.

Kundeservice – Ferratum bank kontakt

Selv om Ferratum er en digital bank og alt gjøres på nettet, er det likevel mulig med Ferratum bank kontakt. Du kan kontakte kundeservice alle hverdager mellom klokken 09.00 og 17.00. Det er mulig å kontakte dem ved å ringe eller sende en e-post.

På nettsiden har de også samlet sammen en rekke ofte stilte spørsmål og svarene på disse, og dermed kan det være en god ide å ta en kikk her først om det er noe du lurer på.

Pris – Ferratum money

De fleste av oss vet at det koster penger å ta opp et lån. Dette gjelder alle typer lån, men kostnadene kan ofte være store når det kommer til den type lån som Ferratum money tilbyr, nemlig forbrukslån. Banken kan tilby månedlige avdrag på så lite som 625 kr. Det minste avdraget er på 12,5 % av utestående kreditt. Ferratum money tilbyr fleksikreditt, og det betyr at du ikke trenger å bruke hele beløpet du har lånt.

Nedbetalingstiden kan variere, men er relativt kort. Det skyldes at beløpene du kan låne hos Ferratum money også er relativt lave. Det er dette som gjør at den årlige, nominelle renten blir så høy. Den ligger fra 103,40 %, men avgjøres individuelt etter en kredittvurdering.

Brukeropplevelse

I likhet med mange andre banker som opererer på nettet, ønsker også Ferratum å være så brukervennlige som mulig for sine kunder. Søknadsskjemaet er enkelt å fylle ut, og det er også prosessen med å godkjenne tilbudet og motta pengene.

Banken tilbyr også flere artikler om hverdagsøkonomi, en lånekalkulator og generell informasjon om produktet de leverer.

Godkjenningstid

Ferratum sier selv at du får svar på søknaden din kort tid etter at den er levert inn. Det skyldes i hovedsak at du ikke trenger å levere inn noen dokumenter og at alt foregår automatisk.

Dersom du blir tilbudt et lån, må du signere med din BankID. Avhengig av når på dagen du søker og signerer for tilbudet, kan pengene dine være på konto samme dag. Normalt vil det ta omtrent en virkedag før pengene er tilgjengelig for bruk.

Ekstra fordeler

 • Den store fordelen med Ferratum bank er at forbrukslånet gis som et fleksilån. Det vil si at du kun betaler renter for det beløpet du tar ut og bruker. I praksis betyr dette at om du låner 30 000, men bruker kun 5 000, betaler du kun rente for de 5 000.
 • En annen fordel er at du kan be om å få utsatt betalingen av avdraget. Dersom du har ekstra store utgifter en måned, kan du altså be om å få utsatt betalingen til Ferratum. Dette kan du gjøre inntil to ganger per kalenderår.

Ferratum min side og logg inn

Når du blir kunde hos Ferratum bank, vil du få tilgang til det som kalles Ferratum min side. Her logger du deg enkelt inn ved hjelp av din BankID, og så kan du overføre penger til bankkontoen din, holde øye med avdrag og så videre. Dermed har du alltid kontroll, og tilgang på pengene dine uansett når på døgnet du setter deg ned og jobber med økonomien.

Oppsummering

Ferratum er altså en internasjonal bank som først ble etablert i Finland. De har flere millioner kunder over hele verden, og tjenesten de tilbyr er et fleksibelt forbrukslån der du kun betaler for den delen av lånet du faktisk bruker.

Du kan låne mellom 1 000 og 30 000 kroner, noe som er relativt små beløp. Nedbetalingstiden er på ett år, men du får også tilgang til å utsette betalingen to ganger dersom du har behov for det. Alt gjøres på nettet, og du har tilgang til en praktisk Ferratum min side som gir deg full oversikt hele veien.

Fordeler

 • Enkel søknadsprosess
 • Nettside med artikler om økonomi
 • Kundeservice alle hverdager

Ulemper

 • Relativt lave lånebeløp
 • Høye renter
 • Litt vanskelig å se kostnadene for et lån på nettsiden

Kontaktinformasjon

Selskapsnavn: Ferratum Bank
Adresse: Strandveien 15, Lysaker
Telefonnummer: 800 24 526
Epostadresse: kundeservice@ferratumbank.no

Åpningstider

Mandag: Fra 09.00 til 17.00
Tirsdag: Fra 09.00 til 17.00
Onsdag: Fra 09.00 til 17.00
Torsdag: Fra 09.00 til 17.00
Fredag: Fra 09.00 til 17.00