Ferratum anmeldelse

Ferratum er en långiver som har har fokus på smålån og fleksibilitet. Hvor de kan tilby lån for når man plutselig sitter i en situasjon hvor man trenger akutt penger. I denne anmeldelsen skal vi ta for oss det du trenger å vite om Ferratum Bank slik at du kan ta en god og reflektert avgjørelse.

6.4
Kundeservice
6
Behandlingstid
10
Pris
5
Ekstra fordeler
5
Brukeropplevelse
6

Ferratum produkter

Nytt produkt
6.9
Anmeldelse
Lånebeløp 1 000 – 30 000 kr
Varighet 3 – 58 måneder
Effektiv rente 48.17 %
 • Ingen skjulte kostnader
 • Innfri lånet tidligere uten ekstra kostnad
 • Penger på kontoen samme dag
Eksempel: Samlet lånebeløp: 30 000 kr. Nedbetalingstid: 1 år. Nominell rente: 39,97 %. Effektiv rente: 48,17 %. Minimum effektiv rente: 48,17 %. Maksimum effektiv rente: 48,17 %. Etableringsgebyr: 0 kr. Månedlig gebyr: 0 kr. Anslått månedlig kostnad: Minste månedsavdrag 8 % eller 500 kr. Kostnad: 6 494,72 kr. Totalt å betale: 36 494,72 kr. (Annonse)

Om Ferratum Bank

Ferratum ble grunnlagt i 2005 og har sitt hovedkontor i Helsinki, Finland. De har kunder i nesten hele verden og driver sin virksomhet i Europa, Asia, Afrika, Australia, Nord-Amerika og Sør-Amerika. Som en del av Ferratum gruppen er Ferratum Bank en del av et veletablert konsern med høy kompetanse innen finans.

De fleste långivere i dag har gjerne flere forskjellige typer lån i tillegg til andre produkter. Til motsetning har Ferratum Bank kun én type lån som de kaller for Fleksikreditt. Dette er en tjeneste som har et fokus rundt det å kunne gi mennesker fleksibilitet i økonomien når de trenger det. De tilbyr ikke noen større sum, men deres laveste beløp er lavere enn hva de fleste andre långivere kan tilby.

Ferratum gruppen har en visjon om å bli de meste ettertraktede økonomiske økosystemet med et høyt fokus om å skape verdier. Dette gjør deg gjennom å tilby forskjellige tjenester og produkter innenfor FinTech(Financial Technology).

Oppsummering av anmeldelsen

I dag har vi mer enn nok av långivere vi kan velge mellom. Og dette kan helt klart gjøre valget for deg noe vanskelig dersom du ønsker det beste alternativet som er mulig. Heldigvis gjør antallet muligheter man har til at det blir stor konkurranse om kundene og derfor også muligheter for at du kan finne den beste løsningen for deg. Vi ser på 5 områder i denne anmeldelsen som vi mener du bør ta med i din vurdering.


Kundeservice

6

Kundeservice er noe som kan bli viktigere enn du gjerne tenker på. For man forventer som regel ikke at det skal oppstå utfordringer underveis. Hos Ferratum har de noe å hente på dette området. Hvor de har ganske så begrensede åpningstider og man kan måtte vente på svar.


Pris

5

Hvilken pris man må betale blir ofte en avgjørende faktor. Ferratum skiller seg ut fra mange andre i lånene de tilbyr. For her kan det i praksis bli ganske så dyrt når man ser på den effektive renten, men dette kommer i hovedsak av gebyrer satt opp mot et mindre beløp.


Brukeropplevelse

6

Hvordan din brukeropplevelse vil være kan alltids variere, men vi fokuserer på det generelle. Hos Ferratum blir det meste ganske så enkelt siden de bare har én type lån å velge mellom. Så det er lite informasjon å forholde seg til og søkeprosessen er ganske så enkel.


Behandlingstid

10

Hvilken behandlingstid man kan forvente seg varierer gjerne noe mellom långivere, men generelt går dette ganske så fort. Siden mindre lån gjerne blir godkjent fortere enn de større så ender man normalt med kort behandlingstid hos Ferratum.


Ekstra fordeler

5

Det har blitt mer vanlig at man kan få flere produkter og tjenester gjennom långivere. Enten om det er forskjellige typer lån, forsikringer, fordelsprogram eller andre banktjenester. Hos Ferratum tilbyr de bare en tjeneste, men den er fordelaktig i fleksibiliteten den gir.


Ferratum Lånekalkulator
1 000 kr 30 000 kr
3 måneder 58 måneder
48.17 % 48.17 %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling


Ferratum Fleksikreditt

Ferratum

Lånebeløp 1 000 – 30 000 kr
Varighet 3 – 58 måneder
Rente Fra 39.97 %
Effektiv rente 48.17 %
Alder 20 år
Årlig inntekt 0 kr

Fordeler

 • Tilbyr veldig små lån
 • Kan få penger raskt
 • Fleksible lån

Ulemper

 • Høye renter
 • Begrenset til kun små lån
 • Høye krav

Kundeservice

6

Det kan godt hende at du ikke tenker på kundeservice som en viktig del før du skal velge en tjeneste og det er naturlig siden man normalt sjeldent trenger å forholde seg til det. Men når det først dukker opp utfordringer eller man har spørsmål i forhold til tjenesten så blir det gjerne et viktig tema. I denne anmeldelsen tar vi for oss viktig områder innenfor kundeservice. Dette er hvilke åpningstider de har, hvor lenge man må vente på svar, hvor kompetente de er, hvor hyggelige de er og hvilke kanaler man kan ta kontakt gjennom.

Hos Ferratum har de ganske begrensede åpningstider på sin kundeservice. De har kun åpent på hverdager og det er fast fra 09:00 til 17:00. Dette kan bli noe upraktisk dersom man trenger å snakke med noen og man for eksempel er opptatt med jobb. Du kan ta kontakt enten via telefon eller e-post. De har dessverre ingen chat.

I noen tilfeller bør man forvente noe svartid på deres linjer og i forhold til visse typer henvendelser. Men generelt virker det som at du ikke skal trenge å vente altfor lenge.

Selskapsinformasjon

SelskapFerratum Bank
Adresse1551 Sliema, MALTA
E-postkundeservice@ferratumbank.no
Telefonnummer(+47) 80 02 45 26

Åpningstider

Mandag09:00 – 17:00
Tirsdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
LørdagStengt
SøndagStengt

Pris

5

Når man søker om lån så er jo det naturligvis fordi man trenger penger og da vil man jo gjerne også betale minst mulig tilbake. Her kan det bli ganske så store forskjeller mellom långiverne, men en av de mest avgjørende faktorene er størrelsen på lånet du velger. Dette fører da naturlig også til at lån hos Ferratum gjerne kan bli en del høyere enn hos andre långivere, men de tilbyr også lån som mange andre långivere ikke har mulighet til å tilby.

Skal man se på en pris så er det viktig at man ser på helheten. For om man bare har fokus på den nominelle renten så kan man fort bli misledet i forhold til hva lånet faktisk kostet. Gebyrene man får og hvor lang tid du bruker på å betale ned kan ofte være mer avgjørende for denne totalen. Spesielt gjelder dette jo mindre lån man har.

Dersom man kan får noen av de minste lånene og ikke betaler ned med en gang så kan fort lånet koste 2 til 3 ganger mer enn det du lånte for, men om du betaler ned med en gang så ender du bare med å betale etableringsgebyret som ekstra kostnad.


Krav for lån

 • Må ha fylt 20 år
 • Kan ikke være over over 70 år
 • Kan ikke ha inkassogjeld eller betalingsanmerkninger
 • Må ha folkeregistrert adresse i Norge
 • Du kan ikke ha samlet gjeld som er på mer enn 5 ganger din inntekt

Brukeropplevelse

6

Hva du tenker på når du hører brukeropplevelse trenger ikke være det samme som andre vil tenke. Og dette er helt naturlig siden vi forholder oss til ting ganske så variert. I denne anmeldelsen har vi forsøkt å se på det som normalt vil ha en betydning for de fleste. Dette er det snakk om hvor tilgjengelig deres informasjon er, hvor tydelig denne informasjonen er og generelt hvor enkelt det er å forholde seg til tjenestene som tilbys.

Hvis vi starter med informasjonen hos Ferratum så er det veldig enkelt å forholde seg til. Siden de kun tilbyr en tjeneste så får man all nødvendig informasjon med en gang man kommer inn på deres nettside. De opplyser ikke om gebyrer men du får den nominelle og effektive renten klart vist sammen med resten av informasjonen om lånet.

Videre må man jo da søke om lån dersom det de tilbyr er av interesse. Og igjen siden det ikke er mange valgalternativer så blir dette også vel så lett å forholde seg til. Du trenger bare å fylle inn din informasjon og følge stegene videre.


Behandlingstid

10

Om man trenger penger så raskt som mulig så blir behandlingstiden man kan forvente seg en avgjørende faktor. Normalt går dette ganske så effektivt hos de fleste långivere hvor det eneste som de som regel trenger er å gjennomføre en kredittsjekk før de kan gi deg et tilbud og tilslag på ønsket lån.

Hvor raskt man får svar kan ofte komme av størrelsen på lånet og siden lånene hos Ferratum er noen av de mindre så vil du gjerne få svar ganske så fort. Dette er fordi at kredittsjekken vil si hvilken risiko det er å låne ut til deg og denne veies opp mot lånebeløpet. Og dersom du ønsker et lite lån vil de normalt ikke ha større bekymringer for om du er i stand til å betale dette lånet tilbake.

Siden det er snakk om mindre beløp så vil utbetaling av lån dersom du får tilbud og takker ja til ønsket lån ofte kunne skje med en gang. Dette er gjerne viktig med denne typen lån siden man som regel bare søker om de minste lånene fordi man trenger et mindre beløp med en gang.


Ekstra fordeler

5

Når man ser på mange långivere man har å velge mellom i dag så er det veldig vanlig at de tilbyr flere tjenester. Dette kan være flere typer lån enn forbrukslån, for eksempel samling av gjeld gjennom refinansiering eller egne kredittkort. Noen har også flere typer forsikringer gjennom samarbeidspartnere. Andre er mer fulldekkende banker hvor man også kan opprette forskjellige kontoer til sparing eller forbruk. Det finnes også de som har egne fordelsprogram.

Hos Ferratum så gjør de dette så enkelt som mulig. Her er det faktisk bare en tjeneste og det er et mindre og fleksibelt lån. Men dette låne kan være en fordel i seg selv på grunn av denne fleksibiliteten. For det er ikke alle långivere som kan tilby lån med tilsvarende størrelse som de minste lånene her. Dette blir i hovedsak en fordel dersom den fleksibiliteten man får er mer verdt enn det man må betale tilbake gjennom gebyrer og renter. 


Konklusjon

Dersom du ønsker å låne penger så har du mer enn nok av alternativer der ute i dag. Før du starter å lete og jobber deg mot en avgjørelse bør du først tenke på hva du er ute etter. For selv om mange tilbyr noe tilsvarende så har andre mer fokus på spesialiserte tjenester til sine kunder. Ferratum er definitivt en av de som faller innenfor det sistnevnte.

Hvis du ser etter større lån, flere banktjenester eller andre ekstra fordeler så er ikke Ferratum långiveren for deg. Derimot om du trenger mindre lån og fleksibilitet så har du kanskje noe å dra nytte av her. Det er bare viktig at man er bevisst på at du kan ende med ganske dyre lån når du ser på de totale kostnadene.

Uansett bør du ta deg mest mulig tid dersom du har mulighet til det. For du bør samle inn så mange tilbud som mulig fra flest mulig långivere. På denne måten kan du sikre deg de beste betingelsene i forhold til dine ønsker og forutsetninger. Heldigvis er det helt kostnadsfritt å søke om lån og det følger ikke med noen forpliktelser.

Kundeanmeldelser på Trustpilot

Se de siste tilgjengelige Trustpilot-anmeldelser av Ferratum

Anmeldelser: 639 • Middels
TrustScore: 3.5 3.7
5 stjerne
64%
4 stjerne
19%
3 stjerne
5%
2 stjerne
2%
1 stjerner
10%
PA
Peder Aslak Bjølstad 3 Anmeldelser
TrustScore: 1

Rask og ryddig prosess

Rask og ryddig prosess

Ivo Nentwich
Ivo Nentwich 4 Anmeldelser
TrustScore: 5

Rask behandling av søknaden

Fått utbetalt lån veldig raskt uten mye dokumentasjon.

Aud-Mariann Ellertsen
Aud-Mariann Ellertsen 1 Anmeldelse
TrustScore: 5

Raskt

Raskt. Effektiv med beskjed om hva som skjer hele vegen.

Matchbanker > Låne penger > Ferratum anmeldelse

Siste nytt