Finn kreditt lån for deg

Hva ønsker du å låne penger til?

Shopping
Ferie
Bil
Oppusing
Gjeld
Annet
av Michaeloppdatert

Du er ikke alene dersom du behøver litt ekstra kreditt i hverdagen. Et lån av kreditt, er egentlig det samme som et forbrukslån. Det kan komme i flere former, for eksempel som et lån med en låneramme eller et kredittkort.

Uansett form, gir kreditt deg frihet til å bruke penger, som du senere betaler tilbake. 

Dersom du er på utkikk etter litt ekstra penger, kan Matchbanker hjelpe deg med å finne frem til det beste kredittlånet for deg.

Ønsker mer informasjon om de spesifikke type kredittlån og lån av penger, finner du det her:

Vet du allerede hva du ser etter? Da kan du komme i gang allerede nå. Alt du behøver å gjøre er og fylle ut et skjema med noen få personopplysninger om deg og din økonomi. Så finner Matchbanker frem til de beste lånene for deg.

Kom i gang her

Hva er kreditt?

Definisjon på kreditt, i sammenheng med privatøkonomi, er den økonomiske tilliten man får, som gjør at man ikke behøver å betale med en gang.

Kreditt gir deg muligheten til å kjøpe deg noe i dag, selvom du egentlig ikke har pengene på konto. Dette kan være praktisk, ved fornuftig bruk. Likevel har det sin pris, det koster ofte litt ekstra å bruke penger som er lånt. Kreditt kommer som regel med renter.

Kredittlån på dagen?

Det er mange som skulle ønske at det var mulig å få kredittlån på dagen.

Det er ikke sjelden man befinner seg i situasjoner der litt ekstra kreditt hadde kommet godt med.

Det er typisk at SAS har gode kampanjepriser bare noen uker før feriepengene blir utbetalt. Eller at en litt for stor regning etter EU-kontrollen smeller litt hardt i hverdagen. Da er rask tilgang til kreditt gull verdt.

I Norge er det ingen låneutbydere av kredittlån som kan love at pengene er på konto på dagen. Norske lover og reguleringer krever at det foretas kredittsjekk og kredittvurdering før et lån innvilges. Videre må en låneavtale signeres. Dermed er det ikke sjeldent at det tar minst en virkedag før kreditten kan være disponibel.

Lån kreditt med lav rente?

Det som ofte kjennetegner kreditt, i sammenheng med privatøkonomi, er rentene og gebyrene som følger med.

Låneutbydere setter seg selv, inntil en viss grad, i fare ved å låne ut penger på kreditt. De får ingen garanti på at du betaler tilbake pengene etter planen.

Som godgjørelse for den risikoen de utsetter seg for, er det vanlig at de krever renter og gebyrer.

Uansett hvor små beløp du ønsker, er det viktig at du sammenligner alle alternativer. Dette er fordi du kan spare mye penger ved å velge den kreditten med lavest rente.

Det er fint mulig å finne kreditt med lav rente. Her på Matchbanker kan du sammenligne alle typer lån av kreditt, og finne det lånet som tilbyr lavest rente.

Kom i gang her

Er det mulig å låne kreditt med betalingsanmerkning?

Et spørsmål som ofte blir stilt er om det er mulig å låne kreditt med betalingsanmerkning. Ofte er det slik at de som står i en situasjon med betalingsanmerkning, er de som føler at de behøver kreditt aller mest.

Dessverre vil en person med betalingsanmerkning utgjøre en for stor risiko for låneutbydere. Samtidig er det sjeldent for kundens beste å låne enda mer penger, dersom man allerede har en betalingsanmerkning. Det er derfor ikke mulig for en person med betalingsanmerkning å låne kreditt.

Dette kan være en fortvilende situasjon for mange. Dersom du har en betalingsanmerkning, burde du plukke opp telefonen og ringe banken du har betalingsproblemer med. De er også mennesker, og vil mest sannsynlig hjelpe deg med å lage en plan for hvordan du kan slette gjelden din på best mulig måte.

Lån med kredittkort

Rentefri kreditt er faktisk mulig å oppnå med et kredittkort. Dersom du har et gunstig kredittkort som verken tar årsgebyr eller andre former for gebyrer, kan du faktisk få kreditt gratis i en kort periode. De fleste kredittkort har gebyrfrie perioder på opp til 52 dager.

Kredittkort er gode å ha, men skal brukes med omhu. Dersom du overgår den gebyrfrie perioden, blir rentene høye. Da ville det heller lønt seg med et forbrukslån, eller en annen form for kreditt.

Hvordan får man innvilget lån av kreditt?

Krav til søker varierer mellom de forskjellige lånetilbyderene. Likevel er det noen minimumskrav alle banker og låneutbydere forholder seg til.

Minimumskrav for kreditt

  • Du må være minst 18 år gammel.
  • Du må være skattelignet i Norge.
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkning.

Dersom du oppfyller disse kravene skal det praktisk talt være mulig å få et kredittlån. Likevel er det noen som sliter med å få kreditt innvilget.

Det kan for eksempel komme av dårlig betalingshistorikk eller lav inntekt.

Heldigvis er det flere tiltak du kan gjøre for å øke din kredittverdighet.

Øk sjansene for å få kreditt innvilget

  • Søk med en medsøker.
  • Ikke søk om mer enn nødvendig.
  • Søk hos flere forskjellige låneutbydere.

Matchbanker hjelper deg

Uansett hvilken form for kreditt du er ute etter, kan du bruke Matchbanker til å finne frem til de beste alternativene for deg.

Og dersom du ikke vet hva du er ute etter, kan Matchbanker hjelpe deg med det også. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut et kort skjema med et par personopplysninger om deg selv og din økonomi.

Hva venter du på?

Kom i gang her