Anmeldelse av Telefinans

4
Kundeservice
4
Behandlingstid
5
Pris
5
Ekstra fordeler
3
Brukeropplevelse
3

Alternativer til Telefinans

Telefinans Lånekalkulator
5 000 kr 500 000 kr
12 måneder 60 måneder
6.86 % %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling

Telefinans

Telefinans er en finansagent som formidler forbrukslån som også kan brukes til refinansiering. Finansagenten samarbeider med hele 18 ulike banker, og har sine kontorer i Fredrikstad.

Historien til Telefinans i korte trekk

Telefinans er altså ingen bank. De tilbyr ikke selv lån, men formidler lån gitt av andre banker og låntilbydere. De samarbeider med hele 18 ulike banker, som blant annet Easybank, Svea Finans og Santander Consumer Bank. Gjennom Telefinans kan du søke om forbrukslån fra 5 000 til 500 000 kr.

Selskapet ble etablert i 1958, og har nå også kontorer i både Danmark, Sverige og Finland. Hovedkontoret i Norge ligger i Fredrikstad, og her jobber hele 14 mennesker med å gi deg som skal ut på lånemarkedet god hjelp. Driftsselskapet som står bak Telefinans heter Motty Telefinans AS.

Teknologien de benytter seg av utvikler av et selskap som heter Fhird AS. De har laget systemet som lar Telefinans samarbeide med 18 banker, og håndtere alle lånesøknadene på en god og effektiv måte.

Søknadsprosessen på nett hos Telefinans

I likhet med alle andre moderne tjenester i dag, er også Telefinans helt digitalt. De har et eget system som heter Låneadmin, og det er dette de bruker for alle søknadene som kommer inn. For deg betyr det bare at du sender inn én eneste søknad, og så vil 18 banker konkurrere om å kunne gi deg et tilbud.

Du finner søknaden på nettsidene til finansagenten og fyller ut informasjonen du blir bedt om. Dette er personlige opplysninger om deg, som navn, adresse, e-post og telefon i tillegg til opplysninger om inntekt, boforhold og eksisterende gjeld. Du må selvfølgelig også opplyse om hvor mye du ønsker å låne og hvor lang nedbetalingstid du ser for deg.

Bankene som får søknaden foretar sin egen vurdering, og det er opptil hver enkelt å bestemme om de vil gi deg et tilbud. Du i din tur bestemmer selv om du vil akseptere tilbudet du får. Selve tjenesten du har benyttet deg av hos Telefinans er gratis, også om du velger å takke nei til tilbudene du får eller ikke skulle få noen tilbud i det hele tatt.

Krav for å søke om lån hos Telefinans

Før du sender inn en søknad må du oppfylle kravene Telefinans stiller til søkerne sine. Det første handler om alder, og du må ha fylt 23 år før du kan søke. Videre må du ha en inntekt på ikke mindre enn 230 000 kr per år, og du må ha bodd i Norge de siste 3 årene før du søker. Det vil også bli gjennomført en kredittsjekk av deg, og dersom denne avdekker at du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker vil du få avslag på søknaden din.

Telefinans – Kundeservice

Telefinans tilbyr ikke bare å hjelpe deg med å finne et gunstig forbrukslån. De har også rådgivning og hjelp til deg som søker om forbrukslån eller vil refinansiere eksisterende gjeld. Kundeservice har gode åpningstider, noe som vil si at du fra mandag til torsdag kan ringe dem mellom kl 08.00 og 20.00. På fredager har de åpent frem til klokken 16.00, og på lørdager kan du ringe mellom klokken 10.00 og 14.00. Det er også mulig å sende en e-post, dersom du foretrekker det.

Pris – Folkelånet Telefinans AS

Alle lån kommer med en prislapp og det gjør også folkelånet Telefinans AS. Dersom du velger å låne 100 000 kroner og bruke 5 år på nedbetalingen, vil du med en effektiv rente på 14,15 % totalt betale 137 120 kroner.

Den laveste nominelle renten du kan få gjennom Telefinans er 6,49 % og den høyeste er 26,69 %. Dertil kommer gebyrer. Etableringsgebyret ligger på 950 kroner. Termingebyret kan variere fra bank til bank, men vil normalt ligge på rundt 30 kroner.

Brukeropplevelse

Nettsiden til Telefinans er veldig oversiktlig og fin. Her finner du all informasjon om hvordan finansagenten jobber, hvilke banker de samarbeider med, priser og hva de kan tilby. De har en egen side med svar på ofte stilte spørsmål, og det er også å finne ut hvordan du skal komme i kontakt med dem.

Det er lett å navigere rundt på siden, og du slipper å lete frustrert etter svar på det du søker etter. Når du har sendt inn din søknad vil det ta alt fra 1 til 3 virkedager før Telefinans presenterer et tilbud for deg. Alt foregår trygt og sikkert, og du er ikke forpliktet til å takke ja til det som blir presentert. Trenger du hjelp med refinansiering, vil rådgiverne hos Telefinans bidra til at du finner et godt tilbud, og deretter kan de hjelpe deg med å betale ut de eksisterende lånene du ville refinansiere.

Godkjenningstid

Systemet hos Telefinans fungerer slik at du sender inn din ene søknad til dem. Deretter sender de den videre til alle bankene de samarbeider med. Telefinans tar seg så av alle svarene som kommer inn, og sammenfatter disse i en oversikt til deg. Hele denne prosessen tar mellom 1 og 3 virkedager, noe som må sies å være kort ventetid på et godt lånetilbud.

Ekstra fordeler

Den store, ekstra fordelen Telefinans kan by på er uten tvil rådgivningstjenesten deres. Her kan du få hjelp, råd og veiledning slik at du finner det beste tilbudet i henhold til ditt behov og din økonomi.

Det at de samarbeider med hele 18 banker, er selvfølgelig en annen fordel.

Oppsummering

Telefinans er altså en finansagent, som formidler forbrukslån i størrelsesorden fra 5 000 til 500 000 kr. Dette gjør de ved å sende din søknad videre til sine mange samarbeidspartnere. Du kan når som helst ringe Telefinans, eller sende en e-post, for personlig rådgivning dersom du trenger dette. Lån du får gjennom finansagenten kan også brukes til refinansiering av eksisterende gjeld.

Fordeler

  • Samarbeider med 18 norske banker
  • Kundeservice med rause åpningstider
  • Du kan låne opptil 500 000 kr

Ulemper

  • Høyt etableringsgebyr
  • Må vente i opptil 3 virkedager på svar

Åpningstider

Mandag: 08.00 – 20.00
Tirsdag: 08.00 – 20.00
Onsdag: 08.00 – 20.00
Torsdag: 08.00 – 20.00
Fredag: 08.00 – 16.00
Lørdag: 10.00 – 14.00

Kontaktinformasjon

Selskapsnavn: Telefinans
Adresse: Nygaardsgata 36-38, 1607 Fredrikstad
Telefonnummer: 69 36 06 66
Epostadresse: kundeservice@telefinans.no
Matchbanker > Låne penger > Anmeldelse av Telefinans

Siste nytt