Hvordan vurderer vi låneleverandørene på markedet?

Det finnes et hav av forskjellige lånemuligheter. Det kan derfor være vanskelig å finne ut av hvilken låneleverandør man bør velge. Hos Matchbanker har vi gjort det til vår misjon å gjøre lånemarkedet mer gjennomsiktig. Vi har derfor utviklet forskjellige lånelister. Disse gir en oversikt over bankene som har lånene du etterspør. Men hvordan kommer vi egentlig frem til hvilke låneleverandører som er de beste?

Leverandøren skal være lovlig

Det første vi ser etter når vi analyserer de forskjellige låneleverandørene på nettstedet vårt, er å sikre oss om at leverandøren er lovlig. Dette gjør vi for å være helt sikre på at låneleverandørene ikke jukser eller svindler kundene. Alle samarbeidene vi har, er med banker og låneleverandører med godkjent lisens fra finanstilsynet.

Etter vi har godkjent at banken er lovlig, analyserer og vurderer vi dem etter følgende 5 kriterier:

  1. Kundeservice
  2. Pris
  3. Brukeropplevelse
  4. Innbetaling
  5. Fordeler

Vi vurderer kategoriene på en skala fra 1 til 5 stjerner. 1 stjerne er dårlig, og 5 stjerner betyr at leverandøren er fantastisk. På den måten er det lettere for deg å ta et valg om hvilken leverandør du skal velge å ta opp lån hos.

Kundeservice

Å bli behandlet bra og få god service, er utrolig viktig. Derfor undersøker vi låneleverandørens kundeservice ved å utforske hva slags anmeldelser de har fått på forskjellige plattformer. Her bruker vi primært eksterne anmeldelser, fordi vi mener at dette gir et mer legitimt bilde av banken.

Ofte er en kundeanmeldelse basert på en dårlig opplevelse. For å finne ut av om dette faktisk stemmer, mener vi det er viktig å grave dypt og dermed lese flere av de anmeldelsene en bank har fått. På den måten kan vi gi en kvalifisert analyse av bankens kundeservice.

Pris

Når vi ser på leverandørens priser, ser vi etter prosentsatsen, renter og avgifter hos banken. Deretter sammenligner vi prisene med andre banker, i kombinasjon med vår egen viten om hvordan låneprisene på markedet er. Til sist bestemmer vi hvor mange stjerner banken skal få.

Brukeropplevelse

Om leverandørens nettside eller app er lett å bruke eller ei, er viktig for din opplevelse En god brukeropplevelse innebærer blant annet at låneprosessen er enkel, at nettsiden eller appen er funksjonell, og at man som bruker får den informasjonen man ser etter. For å finne ut av dette tar vi en nærmere kikk på, og gjennomgår leverandørenes nettsider og apper.

Innbetaling

Låneleverandørens innbetaling kan være viktig for deg som skal bruke lånet ditt med en gang. Vi sammenligner derfor forskjellige låneleverandører og finner ut av hvem som har kortest responstid når du søker om lånet, og hvor lang tid det tar før betalingen er på kontoen din.

Fordeler

Poengsummen vi gir i denne kategorien, er basert på hvor mange fordeler låneleverandøren tilbyr, og kvaliteten på disse. Fordeler og tilbud noen låneleverandører har, kan være at du kan tilbakebetale lånet ditt uten avgifter eller at du får den første måneden uten renter.

Det varierer fra låneleverandør til låneleverandør, hva slags fordeler de har. Derfor gjennomgår vi alle fordelene, for så å vurdere de etter hva som passer best for deg.

Andreas Linde
Skrevet av
Lånekspert, Andreas Linde, har jobbet i finansbransjen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelatert.
Matchbanker > Om Matchbanker > Hvordan vurderer vi låneleverandørene på markedet?

Siste nytt