Anmeldelse av LEASY

3
Kundeservice
3
Behandlingstid
5
Pris
4
Ekstra fordeler
3
Brukeropplevelse
5
LEASY Lånekalkulator
10 000 kr 50 000 kr
12 måneder 60 måneder
12.05 % 39.09 %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling

L’EASY

Leasy er selskap som tilbyr mindre forbrukslån i størrelsesorden fra 10 000 til 50 000 kr. Dog kaller ikke selskapet dette for forbrukslån, men kontaktlån. Prinsippet er uansett det samme. Det vil si at du kan låne penger uten å måtte stille sikkerhet for lånebeløpet.

Historien til Leasy i korte trekk

Leasy ble etablert i Danmark i 1985, og den gangen var hovedformålet salg og utleie av elektronikk og hvitevarer. Det er fremdeles dette som er en av hovedområdene til Leasy, men nå driver de også med utlån.

Leasy er nå en del av Thorn-konsernet, og har dermed totalt rundt 1 000 ansatte i hele Norden. Hovedkontoret befinner seg i den danske byen Odense, og den dag i dag er det grunnleggeren, Niels Thorborg, som står bak spakene. De startet opp i Norge i 2001, og tilbyr også her kjøp av elektronikk og hvitevarer på avbetaling samt muligheten til å søke om forbrukslån.

Søknadsprosessen på nett hos Leasy lån

I likhet med så å si alle andre som låner ut penger i dag, har også dette selskapet lagt hele søknadsprosessen sin til nettet. Det betyr at dersom du ønsker å søke om et Leasy lån, trenger du ikke gjøre annet enn å gå inn på nettsiden og klikke på lenken til søknadsskjemaet de har utarbeidet.

I søknadsskjemaet må du fylle ut personlige opplysninger om deg selv. Dette innbefatter slike ting som navn og adresse samt årsinntekt og eventuell eksisterende gjeld. Du må selvfølgelig også oppgi hvor mye du søker om å låne innenfor rammen på 10 000 til 50 000 kr, og hvor lang tid du mener du trenger på å betale lånet tilbake. Her kan du maksimalt velge 6 år.

Krav for å søke om lån hos Leasy

I likhet med andre banker og finansinstitusjoner krever også Leasy enkelte ting av søkeren. Hos Leasy må du være over 20 år for å kunne søke om lån. I tillegg må du ha en form for inntekt fra enten jobb eller trygd. Ved siden av dette må du ha en adresse i Norge, og du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Det kan være at du får tilbud om et lavere lånebeløp enn det du har søkt om. Det vil i så fall være fordi Leasy har vurdert at du ikke har mulighet til å betjene den ønskede lånesummen. Dersom du vet at du har lav inntekt eller av andre grunner vil ha problemer med å få lån, kan du vurdere å søke sammen med en medsøker. Da er det to som står ansvarlige for lånet, og sannsynligheten for å få det innvilget vil være større.

Leasy min side – kundeservice

Det finnes ingen Leasy min side, men de har en kundeservice med rause åpningstider. Det vil si at du kan ringe dem hver eneste hverdag mellom 09.00 og 17.00. Ved siden av dette har du også mulighet til å sende en e-post.

De har dessverre ingen live chat, men dette kan jo være noe som kommer i fremtiden. Nettsiden er ganske innholdsrik, noe som skyldes at de driver med salg av hvitevarer og elektronikk. Det vil si at dette nesten fungerer som en nettbutikk. Det er dog litt vanskelig å finne frem til den informasjon man faktisk trenger.

Leasy nettbank – Pris

Leasy er en enkel bank og opererer derfor ikke med en Leasy nettbank slik noen av finanstjenestene gjør. De følger uansett norske lover, og har derfor et priseksempel tilgjengelig på nettsiden sin. Du kan også benytte deg av lånekalkulatoren for å få et inntrykk av hva de ulike lånestørrelsene kan koste deg.

Den årlige nominelle renten ligger på mellom 9,48 og 23,4 %. Dette gir en effektiv rente på mellom 17,32 og 34,37 %. Det kommer ikke tydelig frem hvor stort terminbeløpet eller etableringsgebyret er, men vi må gå ut fra at dette vil stå oppgitt i det tilbudet du får tilsendt.

Brukeropplevelse

Leasy har en enkel og grei nettside, som oppleves som brukervennlig selv om de ikke tilbyr Leasy min konto. Siden en stor del av selskapets virksomhet dreier seg om salg av hvitevarer og elektronikk, virker siden som en nettbutikk. Den inneholder mye informasjon, og det er lett å finne telefonnummeret til kundeservice.

Det som kan være vanskeligere å finne er mer informasjon om lånene de tilbyr. Likevel oppfattes siden som enkel å manøvrere seg i, kundeservice har gode åpningstider og det er i tillegg en ganske ukomplisert prosess å søke om lån.

Godkjenningstid

Dersom du søker om lån hos Leasy, drar du nytte av moderne teknologi. Det vil si at alt foregår på nett og uten at du trenger å ha kontakt med en kundemedarbeider. Svaret kommer også digitalt, og dermed vil lengden på godkjenningstiden avhenge av når på dagen du har søkt eller om du har søkt i en helg samt hvor lang tid du bruker på å bestemme deg for om du skal godta tilbudet eller ikke. Du godkjenner et tilbud ved hjelp av din BankID, og deretter er det bare å smøre seg med litt tålmodighet før du har pengene på kontoen din.

Ekstra fordeler

Skulle du ha behov for litt ekstra penger, kan Leasy være et godt alternativ. De har vilkår det er enkelt å oppfylle, og hele søknadsprosessen foregår automatisk.

Legg merke til at produktene de selger innen kategoriene hvitevarer og elektronikk kan kjøpes på avbetaling så lenge du består kredittsjekken.

Leasy logg inn

Leasy har gjort tjenestene sine så enkle som mulig og de tilbyr derfor hverken nettbank eller en egen side for deg som kunde. De har dermed heller ingen Leasy logg inn. Forbrukslånet tilbys i samarbeid med Thorn Norge Finans AS.

Oppsummering

Leasy er en del av et større konsern med filialer over hele Skandinavia. De driver primært med salg av hvitevarer og elektronikk til private husholdninger, men tilbyr også finansiering av lån. Dette er mindre forbrukslån i størrelsesorden 10 000 til 50 000 kr og med en maksimal nedbetalingstid på 6 år.

De tilbyr fast rente, og har ganske overkommelige krav til deg som søker. Hele søknadsprosessen foregår på nettet, og du kan på forhånd benytte deg av lånekalkulatoren som gir deg et godt innblikk i hva lånebeløpet du ønsker å søke om kan koste deg.

Fordeler

  • Overkommelige krav til søkeren
  • God kundeservice
  • Mulighet for å kjøpe hvitevarer på avbetaling

Ulemper

  • Maks lånebeløp er 50 000 kr
  • Ingen live chat-funksjon

Åpningstider

Mandag: 08.00 til 17.00
Tirsdag: 08.00 til 17.00
Onsdag: 08.00 til 17.00
Torsdag: 08.00 til 17.00
Fredag: 08.00 til 16.00

Kontaktinformasjon

Selskapsnavn: Leasy Norge AS
Adresse: Postboks 6020 Etterstad, 0601 Oslo
Telefonnummer: 66 101 000
Epostadresse: info@leasy.no
Matchbanker > Låne penger > Anmeldelse av LEASY

Siste nytt