Lån uten kredittsjekk – Finn alternativer

Hva ønsker du å låne penger til?

Shopping
Ferie
Bil
Oppusing
Gjeld
Annet
av Michaeloppdatert

Det er mange som lurer på om det er mulig å låne penger uten kredittsjekk. Det er flere grunner til at enkelte ønsker lån uten kredittsjekk. Noen behøver at søkeprosessen går raskt, mens andre kanskje ikke har den beste kredittverdigheten å vise til.

Norske banker og låneutbydere er lovpålagt å foreta en kredittsjekk av søker, før en søknad eventuelt blir innvilget. Dette er bestemt for å beskytte både den som tar ett lån og de som låner ut penger. Dermed er det ikke mulig å få et lån uten kredittsjekk i Norge.

Dersom du er en av de som gjerne skulle sluppet kredittsjekk, uansett grunn, vil Matchbanker prøve å finne et godt alternativ for deg.

Med hjelp fra Matchbanker kan du finne et godt alternativ til lån uten kredittsjekk i dag.

Dersom lån uten kredittsjekk ikke er det du leter etter, kan du også finne andre muligheter for å låne penger gjennom oss:

Alt du behøver å gjøre er å titte gjennom listen her hos Matchbanker. Listen skaper en oversikt over alle krav, betingelser og vilkår hos de forskjellige lånetilbyderne. Slik at du enkelt kan sammenligne, og finne det lånet som passer deg best.

Kom i gang nå

Hva er et lån uten kredittsjekk?

Et lån uten kredittsjekk vil si at du får et lån, uten av at låneutbyder foretar en kredittsjekk eller kredittvurdering av deg.

Hva er en kredittsjekk?

Når en bank eller annen låneutbyder foretar seg en kredittsjekk av deg, betyr det at de sjekker deg opp mot kredittopplysningene dine.

Dersom du har en betalingsanmerkning eller inkasso-saker gående, vil dette vise seg i kredittvurderingen. Det vil også komme frem, dersom du har en god betalingshistorikk.

Det som kommer frem under kredittsjekken, skaper videre grunnlag for om du får lånet innvilget eller ikke.

Lån på dagen uten kredittsjekk?

Et ofte stilt spørsmål er om det er mulig å få et lån på dagen uten kredittsjekk. Noen ønsker til og med et lån uten kredittsjekk på minuttet.

Det er fullt forståelig at de fleste ønsker seg penger på konto så fort som mulig. Det er ofte en god grunn til at folk søker forbrukslån, og det har ofte sammenheng med at forbrukslån er godt kjent for å være raskt og enkelt.

I Norge gjør lovene og reglene det vanskelig å få et lån på minuttet eller dagen. Dette er på grunn av lovene som krever at låneutbydere foretar kredittsjekk på søkeren, før en søknad eventuelt blir godkjent.

Det betyr altså at lån uten kredittsjekk i Norge ikke er en mulighet.

Det finnes likevel gode alternativer, for deg som av forskjellige grunner ikke ønsker at det skal foretas en kredittsjekk av deg når du søker lån uten sikkerhet.

Finn det beste alternativet til lån uten kredittsjekk nå med en gang. Her på Matchbanker finner du frem til de lånene som passer best til deg og dine behov.

Kom i gang her

Kredittsjekk er der for å hjelpe deg

Husk at en kredittsjekk egentlig er en god ting.

En kredittsjekk er lovpålagt for å beskytte både den som søker om lån og den som tilbyr lån.

Alternativ til SMS-lån og smålån uten kredittsjekk

Det er spesielt flere av de som søker de mindre lånene som er interessert i lån uten kredittsjekk.

De små lånene har ofte lavere krav til søker, men det er dessverre heller ikke her mulig og unngå kredittsjekk på disse type lånene.

Les mer om alternativer til SMS-lån og smålån hos Matchbanker. Så skal vi hjelpe deg til å finne det rette lånet for deg.

Lån uten kredittverdighet?

I Norge har vi som sagt de lovene og reglene, og det er det lite å gjøre noe med.

Heldigvis er alle låneutbydere forskjellige, og vurderer kredittinformasjon de får av deg forskjellige. Det gjør at du kanskje har sjans hos en annen låneutbyder, dersom din første søknad ikke blir godkjent.

Likevel, er det dessverre veldig vanskelig å få et lån, dersom du sitter med betalingsanmerkninger eller aktive inkasso-saker.

Men hva gjør man dersom man vil ha et lån, på tross av dårlig kredittverdighet?

Kredittsjekk ikke godkjent?

Dersom du tror du sitter med dårlig kredittverdighet, burde du likevel prøve å søke. Det kan hende du blir overrasket.

Dersom du allerede har søkt et lån, men ikke fått det innvilget, er det flere ting du kan gjøre.

Dette forbedrer kredittverdigheten din

  • Søk med en medsøker.
  • Søk hos flere låneutbydere.
  • Ikke søk om mer enn det du absolutt trenger.

Alt dette vil være med på å forbedre din kredittscore.

Hva er egentlig kredittscore?

Du er ikke den eneste dersom du lurer på hva kredittscore egentlig er.

Kredittscore er noe du får når kredittselskapene vurderer deg. Dersom du blir vurdert som en dårlig betaler av kredittselskapene vil scoren din ha et lavt tall.

Det vil alltid bli foretatt en kredittsjekk på deg når du søker lån og kreditt. Ut av denne kredittsjekken vil du få en personlig kredittscore som avgjør om du får innvilget lånet eller ikke.

Kredittscoren er også med på å avgjøre hvilke effektive rente långiveren er villig til å gi deg.

Dermed er det et stort bonus å ha god kredittscore når du tar opp et lån.

Vurderingen foretas ved bruk av statistiske modeller, og regner ut den historiske risikoen ved å låne til deg. 

For at du alltid skal kunne se på kredittscoren som en venn vil du få noen enkle og gode tips her.

Kredittscore er avgjørende

Kredittscoren kan være avgjørende i forhold til om du får innvilget lån. En kredittscore er beregnet i forhold til blant annet alder, inntekt, gjeld og betalingsvaner.

Denne scoren skal gi bedriftene et svar på om hvem som statistisk sett har lavest sannsynlighet for å vedholde eller misligholde en kreditt- eller låneavtale.

Dette påvirker din kredittscore negativt:

  • Sene innbetalinger.
  • Aktive betalingsanmerkninger.
  • Store svigninger i økonomien din.

Hva er din kredittscore?

Det er alltid lurt å vite ca hva du ligger på i kredittscore. I beste fall vet du at du ikke behøver å gjøre noen endringer. I verste fall kan du finne ut hvor skoen trykker og gjøre noe med det.

Du kan bestille en kredittsjekk på deg selv og det koster ikke mer enn 50 kr. Dersom du gjør det, vil du se hva potensielle långivere vil se når de foretar en kredittsjekk av deg. Da har du muligheten til å gjøre forbedringer for å bedre sjansene dine til å få et gunstig lån.

Hva er kredittvurdering, likviditet og betalingsevne?

Betalingsevne, også kjent som likviditet eller kredittverdighet, gir lånetilbydere, kreditorer eller banken en statistisk antydning på om en privatperson eller en virksomhet vil kunne gjøre opp for seg. Dette avgjøres i de aller fleste tilfeller med en kredittvurdering.

En kredittvurdering tar som regel utgangspunkt i en persons eller et firmas finansielle historikk. I tillegg blir også aktiva og passiva vurdert. Å finne ut om vedkommende har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker er også viktig under en kredittvurdering.

Privatpersoner må hovedsakelig bevise betalingsevne når de tar opp lån eller kredittkort. For virksomheter kan det hende det er nødvendig å sjekke andre bedrifters betalingsevner for å vite om de kan betale for varene eller tjenestene de kjøper.

Se hva bankene kan tilby deg

Hva påvirker din betalingsevne?

Faktorer som kan påvirke vurderingen av betalingsevnen er veldig likt det som inngår i en kredittsjekk.

Betalingsanmerkning, gjeld, alder, sivilstatus, barn, skifte av bosted, eiendeler, jobb, utdannelse og så videre er med på å påvirke din betalingsevne. For eksempel, har du byttet adresse hyppig eller har store svingninger i inntekten din, kan dette indikere en ustabil tilgang på arbeid.

Dårlig kredittvurdering

Dersom kredittvurderingen avdekker dårlig betjeningsevne er det høy risiko for at låntakeren ikke klarer å innfri et lån.

Dette kan føre til en høyere rentesats, samt lav kredittramme. I verste fall vil ikke vedkommende få innvilget lånet.

For å utføre kredittvurderingen så blir det samlet inn informasjon og opplysninger fra blant annet brønnsøysundregistrene, elektronisk grunnbok, inkassosaker og dommer i pengekrav saker.

Som hovedregel tilbyr ikke banker lån dersom du sitter på en betalingsanmerkning eller aktive inkasso-saker. Men med en gang all gjeld som forårsaket betalingsanmerkningen er slettet, vil du kunne på et nytt lån uten problemer.

Hva er kredittvurderingsbyrå

Kredittvurderingsbyråer er virksomheter som gir kredittvurderingen av privatpersoner, samt bedrifter.

Alle avtaler om lån og kreditt, uansett om det er snakk om enkeltpersoner eller bedrifter, er i stor grad basert på tillit.

En sum penger, blir lånt bort til en annen part med et løfte om tilbakebetaling. Derfor er jobben til kredittvurderingsbyråene viktig for å kunne gi en statistisk pekepinn på om det er lurt å stole på motparten i en slik avtale.

Kredittvurderingsbyrå i Norge

De mest kjente kredittvurderingsbyråene i Norge er Experian og AAA Soliditet som i 2011 kjøpte opp kredittvurderingstjenesten av Lindorff. Du skal alltid motta et gjenpartsbrev om hvem som har foretatt en kredittvurdering på vegne av hvilket firma.

Det første du burde gjøre når du ønsker å rydde opp i økonomien, er å skaffe deg en oversikt.

Kredittvurderingsbyråene er pliktet til å gi deg informasjon dine eventuelle betalingsanmerkninger helt gratis.

En betalingsanmerkning slettes når saken er eldre enn fire år eller umiddelbart etter at den er fullt betalt.

Forbedre din kredittverdighet

Dersom du er en av de som har endt opp med en dårlig kredittverdighet – fortvil ikke. Det er heldigvis flere ting du kan gjøre for å forbedre din kredittverdighet.

Ta enkle grep

Slik forbedrer du din kredittscore:

  • Betal ned din dyreste gjeld først.
  • Hold deg til betalingsfrister.
  • Vurder å refinansiere gjelden din.

Kredittverdigheten din viser hvor god evne du har til å betjene gjeld, og er derfor en evaluering av din privatøkonomiske situasjon.

Høy kredittverdighet tilsier at du helt sikkert vil ha mulighet til å betale tilbake dersom du låner penger.

Når du søker om lån, vil banken foreta en kredittsjekk av deg. For deg med høy kredittverdighet, er dette uproblematisk.

Banken ser at du har god evne til å betjene gjeld.

Lav kredittverdighet er derimot en varsellampe for banker og långivere. Lav kredittverdighet betyr nemlig at din privatøkonomi anses som dårlig og rotete. Det er fare for at du ikke vil klare å betale pengene tilbake dersom du tar opp et lån.

Naturligvis vil banker og andre lånetilbydere derfor være mer skeptiske hvis du ønsker å låne penger av dem.

Det er likevel mulig å gjøre grep for å forbedre din kredittverdighet selv om den er dårlig i dag.

Slik øker du din kredittverdighet

Dersom du tar i et tak, er det fullt mulig å fikse opp i kredittverdigheten din. Det krever dog at du er innstilt på at det kan være vanskelig og krevende, men at det blir verdt det til slutt.

Tilbakebetal all gammel gjeld

Hvis en bank ser at du har utestående gjeld som du ikke klarer å betale, hvorfor skal banken da ønske å gi deg mer i lån enn du allerede har?

Det aller første steget du må ta for å forbedre kredittverdigheten din er å nedbetale gammel gjeld.

Du bør starte med å få en oversikt over alle lånene du har utestående. Du må få oversikt over når de forfaller og hvor høy den effektive renten er på hvert lån.

Hvis det er lån som forfaller i løpet av kort tid, begynner du å betale ned på det lånet.

Hvis ingen av lånene forfaller med det det aller første, begynner du å betale ned på det lånet som har høyest effektiv rente.

Spar opp en buffer

En buffer er penger du setter til side som en sikkerhetsmargin for din privatøkonomi. En slik sikkerhet gir deg økonomisk trygghet hvis noe uforutsett skulle skje.

Å ha en buffer kan ofte eliminere hele behovet for å ta opp lån. Men hvis du likevel skulle trenge å låne penger, kan du vise banken at du har en oppspart buffer i bakhånd.

Det viser at du er økonomisk fornuftig, og det vil være mindre risikabelt for banken å gi deg et lån.

Betal regninger i tide for å unngå inkassovarsler og betalingsanmerkninger

Hvis man ikke betaler regningene sine, sendes de til slutt til et inkassobyrå. Det bør man unngå.

Når man ikke betaler i tide, kan man få en såkalt betalingsanmerkning hengende ved seg. Det betyr i praksis at alle som foretar en kredittsjekk av deg kan se at du ikke betalte regningen dine tidsnok.

Alle banker og lånetilbydere har tilgang på inkassoregistre som viser om du har betalingsanmerkninger eller ikke.

Hvis du har mange betalingsanmerkninger fra tidligere, er det lite sannsynlig at banken vil innvilge lånesøknaden din når du søker om lån.

Det gjelder derfor å unngå å få slike anmerkninger. Den eneste måten å gjøre det på, er å alltid betale regningene sine i tide. Enkelt og greit.

Er du på utkikk etter et forbrukslån?

Her på Matchbanker finner du alle de beste forbrukslånene på markedet samlet i én og samme liste.

Dermed kan du enkelt sammenligne alle vilkår og betingelser, og finne det beste lånet for deg.

Hva venter du på?  

Kom i gang her