Slik søker du om lån på nettet – INFOGRAFIKK

Det finnes mange grunner til at du står i en situasjon der du trenger å låne penger. Noen av disse grunnene kan være uforutsette utgifter, som et kjøleskap som plutselig ryker eller en bil som må på verksted.

Andre ganger er årsakene planlagte gjøremål, som innkjøp av nye hagemøbler, oppussing av boligen eller kanskje et behov for å refinansiere gjeld du har fra tidligere.

Løsningen kan være å søke om lån på nettet og i denne artikkelen skal vi fortelle deg hvordan du kan gå frem.

Slik infografikken lengre nede viser, skal du på Matchbanker kun igjennom seks trinn før du har mottatt pengene på kontoen din, dersom lånet ditt blir innvilget.

Hva er lån på nettet?

For ikke så veldig mange år siden hadde de aller fleste bankene fysiske filialer. Hvis man skulle søke om lån, bestilte man time hit for en samtale.

Slik er det ikke lenger.

De fysiske filialene har i stor grad blitt borte. Alle banker har i stedet egne nettsider, og her kan man finne tjenestene til den enkelte banken og sende inn søknader om lån på nett.

Du kan i prinsippet søke om alle typer lån på nett, men den mest vanlige er det som med et samlet begrep kalles forbrukslån.

Et forbrukslån er et lån der du som låntaker ikke stiller sikkerhet for lånet.

Dersom du opptar et boliglån eller et billån, stiller du boligen eller bilen som sikkerhet for det lånet du tar opp. Med et forbrukslån er det ikke slik.

Det som i stedet skjer er at banken tar en noe høyere rente for et lån på nettet. Den høyere renten veier opp noe av risikoen banken tar ved å gi ut lån på nett uten sikkerhet.

Ulike former for forbrukslån

Slik vi allerede har nevnt, så er forbrukslån et felles navn, eller begrep om du vil, på en rekke lån på nettet.

Beløpsgrensen strekker seg fra 1 000 kr og opptil 500 000 kr. Bankene kaller ofte lånebeløp opptil 70 000 kr for smålån. Beløp fra 1 000 til 6 000 kr går gjerne under navnet mikrolån.

Felles for dem alle er at du kan søke om lån på nettet og at du ikke trenger å stille noen form for sikkerhet.

En annen ting med denne formen for lån, er at banken ikke spør deg om hva du skal bruke lånebeløpet til. Du kan dermed bruke pengene til akkurat hva du vil.

Stort marked med mye konkurranse

I Norge er det et stort marked for lån på nettet. Det betyr at det er mange långivere der ute som gjerne vil tilby deg sine tjenester.

Dette er egentlig gode nyheter for deg, for det betyr at du kan sammenligne de ulike lånetilbudene og finne det som gir deg lavest rente og dermed billigst lån på nett.

Ulempen er at det kan være tidkrevende å foreta denne sammenligningen. Du må finne bankene, sende søknader og så se på de rentene og gebyrene du eventuelt blir tilbudt fra hver enkelt långiver.

Dette høres unektelig ganske slitsomt ut, og det er mange som gir opp og søker hos den første og beste långiveren de finner.

Resultatet kan være at de ender opp med et mye dyrere lån på nett enn det som var nødvendig. Vi har imidlertid løsningen for deg!

Infografikk – Slik søker du om lån på Matchbanker

Denne infografikken viser prosessen for hvordan du kan søke lån på Matchbanker, for å gjøre det hele litt mer overskuelig for deg.

Om du skulle sitte igjen med noen spørsmål, er hele infografikken nøye forklart nedenunder.

6 trin: Slik søker du om lån på Matchbanker

Sammenlign med Matchbanker og spar tid og penger

Hos Matchbanker.no kan du på en enkel måte sammenligne lån fra mange tilbydere.

Vi har nemlig samlet de beste långiverne i en og samme liste. Her vises vilkår, fordeler og ulemper ved de forskjellige lånene, så du kan danne deg et raskt bilde av markedet. Du søker selv på de lånene på nett som du finner mest interessante for deg.

Ved å bruke våre tjenester, som er helt gratis og uforpliktende, har du enkelt spart deg for mye jobb og hodebry. Vår tjeneste sammenligner, for så å sende deg videre til ønsket långiver. Dermed kan du søke på de lånene som har best vilkår for deg med en gang.

Husk at du må tilfredsstille den enkelte banks krav til alder, økonomi og betalingshistorikk.

Når søknaden er sendt, vil den aktuelle banken sende søknaden gjennom en kredittvurdering. Resultatet av denne vurderingen vil være at du enten får et tilbud eller et avslag. Får du et tilbud, vil dette inneholde bla. renten banken kan tilby, lånebeløpet og nedbetalingsplanen.

Den tryggeste måten å signere for det lånetilbudet du velger er ved å bruke din personlige BankID. Deretter overfører banken pengene til din konto, og du kan kjøpe det nye kjøleskapet eller få reparert bilen din.

Andreas Linde
Skrevet av
Lånekspert, Andreas Linde, har jobbet i finansbransjen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelatert.
Matchbanker > Låne penger > Slik søker du om lån på nettet – INFOGRAFIKK

Siste nytt