Alt du bør vite om refinansiering av lån og gjeld – INFOGRAFIKK

Refinansiering er et begrep du antagelig har hørt ofte.

Refinansiering betyr at du løser inn gjeld og lån du har fra før av ved hjelp av et nytt lån med bedre vilkår.

Dette betyr, at du vil kunne spare penger i forhold til at du betaler færre termingebyr og, sannsynligvis, får lavere rente på ditt nye lån.

Refinansiering er en smart løsning for deg som ønsker å få mer oversikt over egen økonomi. Det kan være vanskelig å oppnå dette dersom du har flere lån fra ulike långivere.

Slik refinansierer du dine eksisterende lån

Dersom du ønsker å refinansiere dine eksisterende lån, finnes det flere måter å gå frem på.

1. Finn en långiver som er spesialist på refinansiering.

Den ene varianten er at du finner en långiver som er spesialist på refinansiering.

Dersom du tilfredsstiller søknadskravene, vil du her ikke bare få låne penger. Långiveren vil også sørge for å tilbakebetale dine eksisterende lån.

Du trenger dermed ikke å gjøre noe annet enn å gi din nye långiver den informasjonen som er nødvendig for at de skal kunne gjøre jobben.

Med denne varianten vil du altså ikke få det nye lånebeløpet utbetalt til din konto. Dette kan være lurt, dersom du har lett for å falle for fristelsen til å bruke pengene til noe annet enn refinansiering.

2. Søke om lån og utbetale eksisterende gjeld selv.

En annen fremgangsmåte er å søke om et vanlig forbrukslån hos en långiver.

Dersom du oppfyller långiverens krav og lånet innvilges, sørger du selv for utbetaling av den gjelden du ville refinansiere.

Uansett hvilken av de to metodene du velger å benytte deg av, bør du lage deg en oversikt over hvilken gjeld du har fra før. Det er viktig å få oversikt over hvor stort beløp du må låne for å få refinansiert. Ikke glem å ta med varer du eventuelt har kjøpt på avbetaling.

Infografikk – Alt du bør vite om refinansiering

Vi har samlet alt du bør vite om refinansiering av lån og gjeld i denne infografikken, så kan du både se det grafisk og lese nøyere forklaringer nedenunder.

Alt du bør vite om refinansiering av lån og gjeld

Refinansiering ved hjelp av Matchbanker

Når du skal refinansiere er en del av poenget at utgiftene dine skal bli lavere. Derfor er det viktig at du finner de bankene som kan tilby deg den laveste renten.

Enten du velger å benytte deg av en långiver som er ekspert på refinansiering eller søker om et forbrukslån som er stort nok til å innfri eksisterende lån og gjeld, så kan det være lurt å benytte deg av sammenligningstjenester.

Matchbanker er nettopp en slik tjeneste som har sørget for å gjøre selve sammenligningen for deg.

Med alle långiverne som finnes på markedet, er Matchbanker gull verdt for deg som liker å være effektivt og finne de beste tilbudene med en gang.

Det vil si at du med få klikk får opp de bankene som vil kunne gi deg det beste tilbudet og den laveste renten.

Du sparer tid ved å kun søke hos långivere med en rente og vilkår som passer for deg. Deretter velger du i ro og mak ut det beste tilbudet av de du mottar.

Andreas Linde
Skrevet av
Lånekspert, Andreas Linde, har jobbet i finansbransjen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelatert.
Matchbanker > Låne penger > Alt du bør vite om refinansiering av lån og gjeld – INFOGRAFIKK

Siste nytt