6 krav for å bli godkjent til et online lån [INFOGRAFIKK]

Dersom du har behov for å søke om et lån, lurer du kanskje på hvilke krav långiverne egentlig stiller og om det er mulig å få lån uten krav.

Ved å vite hva som kreves for å bli godkjent til et online lån, og bedre dine krav før du søker, kan du stille bedre i en søknadsprosess.

Noen krav som alder, er det vanskelig å gjøre noe med. Dog er det en hel del krav du faktisk kan gjøre noe med og forbedre, så du stiller sterkere i en søknadsprosess.

Krav for å bli godkjent til et online lån (infografikk)

Slik infografikken vår viser, er det ikke mulig å låne penger uten at det stilles krav til deg som låntaker. De fleste kravene er grunnleggende, selv om det kan være litt forskjeller ute og gå blant de ulike långiverne.

Krav for å bli godkjent til et online lån

Standardkrav for låntakere

Det er altså en rekke alminnelige krav for lån i banken. Det aller første av disse handler om alderen din.

I Norge er det ikke lov å låne ut penger til personer som er under 18 år.

Det betyr at 18 år er den laveste aldersgrensen en bank eller långiver kan sette. Det finnes likevel långivere som krever at du er 20 år og noen krever også at du er 26 år.

Det at noen banker setter høy aldersgrense handler om at de ønsker långivere som allerede har en betalingshistorikk og en stabil økonomi.

Et annet krav for lån er at du har nettbank, slik at pengene du eventuelt låner kan overføres til deg. Videre må du ofte oppgi både telefonnummer, som i de fleste tilfeller må være norsk, og en gyldig e-postadresse.

De aller fleste långivere krever at du som søker har en folkeregistrert adresse her i Norge. Det vil si at du er bosatt i landet. Som regel må du ha bodd her i minst tre år før du kan låne penger.

Enkelte långivere går enda lengre og har som krav at du også har norsk statsborgerskap og dermed et norsk personnummer.

Krav du må regne med å oppfylle hos de fleste långivere:

  • Minst 18 år
  • Nettbank
  • Norsk telefonnummer
  • Gyldig e-postadresse
  • Folkeregistrert adresse i Norge
  • Norsk statsborger
  • Norskt personnummer
  • Bodd i Norge i minst 3 år

Krav til inntekt

Et lån skal betales tilbake og for å gjøre det må du ha en inntekt. Enkelte banker krever kun at du har inntekt, mens andre spesifiserer et minimumskrav. Dette ligger ofte på minst 120 000 kr i året.

Nå er det slik at banken ikke kun ser på om du har inntekt. De tar også en titt på forholdet mellom inntekt og faste utgifter og den gjelden du har fra før. Du skal ha nok penger igjen til å kunne betjene avdraget ditt.

Ikke godkjent som låntaker med betalingsanmerkning

Alle långivere er pålagt å vise aktsomhet når de låner ut penger. I tillegg til at de ikke kan låne ut penger til personer som ikke er myndige, kan de heller ikke låne ut penger til personer som har betalingsanmerkninger.

I følge norsk lov kan ikke noen långivere låne ut penger til personer med betalingsanmerkninger!

Dette skyldes blant annet at de ikke bevisst skal sende folk ut i store økonomiske vanskeligheter.

En annen viktig faktor er at det er en risiko å låne ut penger, og den risikoen blir altfor stor dersom de allerede før de godkjenner deg som kunde vet at du har en historie som dårlig betaler.

Hva banken ikke krever

Krav for å få lån innebærer ikke at du må stille sikkerhet, i alle fall ikke så lenge det er forbrukslån det er snakk om.

Banken krever heller ikke at du må fortelle hva du skal bruke lånebeløpet til og som regel slipper du å måtte levere like mange dokumenter som når du skal søke om store lån, som boliglån.

Sammenlign lån hos Matchbanker

Det du bør kreve når du skal låne penger er at du får det beste tilbudet. Dette gjør du enkelt ved å bruke oversikten over lån på markedet, som vi hos Matchbanker har laget.

Der ser du raskt hvilke banker som er mest attraktive for deg og så kan du søke ved hjelp av noen få tastetrykk.

Andreas Linde
Skrevet av
Lånekspert, Andreas Linde, har jobbet i finansbransjen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelatert.
Matchbanker > Låne penger > 6 krav for å bli godkjent til et online lån [INFOGRAFIKK]

Siste nytt