Noen tips til å holde lånekostnadene nede

Noen tips til å holde lånekostnadene nede

Det er vanligvis bedre å betale for uventede utgifter med oppsparingen enn å låne penger, men noen ganger byr livet på uforutsette utgifter, og du må hente hjelp utenfra. Hvis dette skjer, så husk at ikke alle former for lån er like smarte, og noen har flere økonomiske ulemper enn andre. Enten du vil låne til den beste prisen eller bare trenger pengene raskt, må du nøye vurdere alternativene dine og vurdere risikoen forbundet med å låne penger.

Hvordan finner jeg de beste lånealternativene?

Å låne kommer alltid til å være forbundet med en kostnad, og det er ikke alltid like lett å finne frem til det beste og billigste alternativet som passer til ditt behov. Vår nettbaserte sammenligningstjeneste kan gi deg en god pekepinn på hvilke lån som gir de beste vilkårene akkurat nå..

Her finner du informasjon om:

  • lånets størrelse
  • lånets løpetid
  • rentesatser og effektiv årlig rente (EÅR)
  • fordeler og ulemper
  • krav for utbetaling
Bruk tid på å sikre deg de beste lånealternativene hos seriøse aktører i lånemarkedet.

Hvor mye penger kan du låne?

Ved hjelp av en lånekalkulator kan du på en enkel måte å finne frem til hvor mye penger du kan låne, og ikke minst, hvor hurtig du kan innfri lånet. Lån aldri mer enn du kan forsvare! Spesielt når det kommer til forbrukslån kan forskjellene være ekstra store, så vær varsom med hva du velger å binde deg til av lånetilbud. Det er en jungel av muligheter, men med de rette redskapene, skulle du være i stand til å finne fram til de beste og billigste lånetilbudene på markedet. 

For å få gunstige lån er det en fordel å ha styr på sitt økonomiske bakland. Sørg for å ha en god kreditt-score. En kreditt-score forteller om du har betalingsanmerkninger, din inntekt de siste tre årene, skatteklasse, din alder, flyttemønster og om du har noen næringsinteresser. Sjekk også for eventuelle skjulte kostnader. Her er det for eksempel smart å unngå hurtig lån med rask utbetaling.

Du kan faktisk låne penger selv om du er registrert med betalingsanmerkning og selv om du er registrert med betalingsanmerkning.

Refinansiering kan være en god og billigere løsning dersom du har mange smålån. Som Lars Barth Heyerdahl skriver i en artikkel for TV2, kan det i perioder med rekordlav rente, være en stor fordel. Det kan være vanskelig å refinansiere dersom du har inkasso og betalingsanmerkninger, men det finnes faktisk noen få utlånere som tilbyr refinansiering, selv om du har betalingsanmerkninger, men med krav om sikkerhet i eiendom. 

Noen tips til å holde lånekostnadene nede

Det er faktisk noen grep du kan gjøre for å øke bankens vilje til å låne deg penger. 

Det er liten vits i en høy inntekt, hvis kontoen står i null eller minus hver måned. Er kontoen din tom hver gang du får lønn, så kan du fremstå som en svak lånekandidat. Men du kan gjøre noen grep som å vise måtehold og lage deg en spareavtale. Dette behøver ikke være en nødvendighet for å få lov til å låne penger, men det kan være noen smarte grep, ikke minst for din egen skyld. 

Nå betyr det også noe hvilke type lån man ønsker å oppta, og her kan det være vanskelig å manøvrere seg frem til det beste og mest lønnsomme alternativet. Benytt deg derfor av gode verktøy for å finne frem til den låneutbyderen som passer best til ditt behov.

Andreas Linde
Skrevet av
Lånekspert, Andreas Linde, har jobbet i finansbransjen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelatert.
Matchbanker > Noen tips til å holde lånekostnadene nede