Hva ønsker du å låne penger til?

Shopping
Ferie
Bil
Oppusing
Gjeld
Annet
av Michaeloppdatert

Lån som ligner SMS-lån er ideelt for deg som behøver penger før neste lønning, og som er sikker på at du klarer å betale tilbake hele lånet i løpet av den neste måneden.

Med hjelp fra Matchbanker kan du finne et godt alternativ til SMS-lån i dag.

Alt du behøver å gjøre er og fylle ut et skjema med noen få personopplysninger om deg og din økonomi. Videre finner Matchbanker frem til de lånene som passer deg best.

Kom i gang

SMS-lån i Norge?

SMS-lån har blitt spesielt populært i nabolandet vårt, Sverige.

Det som kjennetegner SMS-lån er at man kan søke om lånet over SMS, og at det blir utbetalt på dagen. Dette kan være vanskelig å finne i Norge, men det finnes mange andre gode alternativer.

Finansavtaleloven § 46b forplikter bankene til å foreta en kredittsjekk på søkeren, før de eventuelt innvilger et lån. Dette betyr at det i Norge ikke er mulighet for å søke lån alene over SMS, og at det tar litt lenger tid før pengene blir utbetalt. 

Selvom norske banker ikke tilbyr lån over SMS, er de fleste online banker mobilvennlige. Det er derfor fullt mulig å søke om lån på smarttelefonen.

I prinsippet er SMS-lån det samme som et mindre lån.

Her på Matchbanker gir jeg deg en kjapp oversikt over:
 • SMS-lån og andre alternativer i Norge.
 • Dine muligheter, renter, fordeler og ulemper.
 • Hvordan du kommer i gang med søkingen.

 

Alternativ til SMS-lån uten sikkerhet

Det som kjennetegner alternativer til SMS-lån i Norge er at det er et mindre beløp som betales tilbake over en kort periode.

Felles for dem alle er at det er lån uten sikkerhet. Det vil si at banken ikke tar sikkerhet i huset eller bilen din. Det betyr også at bankene ikke blander seg inn i hva du bruker pengene på.

Alternativ til SMS-lån på dagen?

Det som gjør SMS-lån populært i Sverige er den svært raske utbetalingen. I Norge har vi ikke SMS-lån på dagen slik som Sverige.

Det finnes flere lover og regler som gjør at det kreves mer papirarbeid for norske lånetilbydere. Dette gjør at det tar litt lenger tid.

I Norge ser vi at mindre lån ofte ikke er på konto før dagen etter signering.

Kom i gang

Alternativ til SMS-lån med betalingsanmerkninger i Norge

I Norge krever de fleste lånetilbydere at søkeren ikke har noen stående betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Det finnes noen banker som åpner opp for at de med betalingsanmerkninger likevel kan søke om SMS-lån og andre mindre lån.

Det er viktig å huske på at sjansene for å få et lån med betalingsanmerkning er liten. Ingen banker ønsker å låne ut penger til noen som ikke klarer å betale tilbake. Det gagner ingen at låntaker ikke klarer å betale tilbake lånet. 

I stedet for å ilegge seg mer gjeld, burde fokuset heller være å få slettet det du allerede har.

Når gjelden som ga deg betalingsanmerkning er slettet, vil betalingsanmerkningen også bli slettet. Da blir du fri til å søke nye lån igjen.

Sett opp budsjett

Før du signerer en låneavtale er det lurt at du setter opp et budsjett. På den måten kan du være sikker på at nedbetalingene blir overkommelige for deg.

Jo raskere du klarer å betale tilbake lånet, desto bedre er det. Her kan du spare mye penger. Med høyere nedbetalinger blir du fortere ferdig med lånet ditt, og du vil dermed betale mindre i renter.

I tillegg kan du med en god nedbetalingsplan slippe unødvendige gebyrer og betalingsanmerkninger.

Renter, SMS-lån og alternativer

SMS-lån og andre mindre lån kommer som oftest med høyere renter enn andre lån. Dette kommer av at bankene stiller færre krav til deg som søker. 

Som de aller fleste vet, er renter det viktigste du må tenke på før du bestemmer deg for et lån. Den effektive renten er den som forteller deg hvor mye lånet faktisk vil koste deg. Det betyr at desto lavere effektiv rente du kan få, jo billigere blir lånet for deg. 

Et godt tips: Søker du med en medsøker kan du få tilbudt lavere renter enn du ellers ville fått alene.

Med hjelp fra Matchbanker sin sammenligningstjeneste er det enkelt for deg å finne frem til det lånet som gir deg de laveste rentene i dag.

Se hvilke renter bankene kan tilby deg

 

Et godt alternativ til mindre lån kan være kredittkort. Med kredittkort kan du som oftest låne gratis i nærmere 50 dager.

Fordeler og ulemper ved alternativene til SMS-lån

SMS-lån og lignende alternativer uten sikkerhet har sine fordeler og ulemper.

Dukker det opp en regning du ikke hadde regnet med, kan et mindre lån oppleves som nødvendig. Det koster penger å låne, og dersom utgiften kan vente, er det ofte det beste.

Hvis det likevel er nødvendig å ta et lån, er det viktig at du har en plan om når og hvordan du skal betale det tilbake, før du signerer låneavtalen. Dersom du har en god plan, og er sikker på at du kan betale tilbake, burde det ikke være noe problem å ta et lån. 

Det at du ikke er nødt til å stille til sikkerhet kan være deilig, men da må du også huske på at det vil resultere i høyere renter.

Når banken ikke tar sikkerhet i dine eiendeler, tar de en større risiko ved å låne deg penger. Det gjør de opp for, i form av høyere renter.

 • Ekstra penger når du har behov for det.
 • Full fleksibilitet.
 • Kort nedbetaling.

 • Høyere rente gir dyrere lån.
 • Kan handles på impuls og være uoverveid.
 • Kan påvirke din kredittverdighet som boliglånskunde.

Kort løpetid

Lån som ligner på SMS-lån har som oftest kort løpetid på mellom 14-50 dager. Du har altså ikke særlig god tid til å betale pengene tilbake. I og med at det er snakk om mindre beløp, burde det likevel være håndterlig for de fleste.

Med såpass kort løpetid behøver man ikke å se langt frem i tid for å vite om du klarer å betale tilbake som du skal, eller ikke.

Uansett størrelsen på lånet og løpetiden er det ikke uten risiko. Et lån uten sikkerhet er en avtale mellom deg og lånetilbyder, som må tas seriøst av begge parter.

Topp alternativ til SMS-lån denne uken

De siste årene har det kommet fler og fler nettbaserte banker som tilbyr lån uten sikkerhet. Det skaper høy konkurranse mellom de forskjellige låneutbyderne.

Den stadig større konkurransen på markedet er til kunden sin fordeler. Konkurransen gjør at de forskjellige aktørene er nødt til å pushe tilbudene ned, for at du skal velge akkurat dem. Det gir deg bedre betingelser og vilkår.

Santander

Sånn bruker du Matchbanker

Matchbanker er laget for at du skal ende opp med det beste lånet for deg.

Dette skal til for at vi finner frem til ditt neste lån:
 • Det lånebeløpet du ønsker
 • Bosituasjon og inntekt
 • Navn, fødselsdato, mail og telefonnummer

Etter å ha utfylt disse opplysningene, vil du bli presentert for de lånene Matchbanker mener passer best for deg, og som det er størst sannsynlighet for at du får innvilget. Deretter er det helt opp til deg hvilket lån du ønsker å søke.

Kom i gang her

 

Hvem kan få alternativer til SMS-lån?

Mindre lån er mindre forpliktelser. Det betyr ofte at låntilbyderne stiller færre og lavere krav til deg som søker.

Det gjør at det som oftest skal mindre til for å få innvilget et lån, lignende SMS-lån.

Du er nødt til å være minst 18 år og boende i Norge. Dersom du er det, skal det være mulig å finne lånetilbydere som lar deg søke om et alternativ til SMS-lån.

Finn lån

Øk dine sjanser for å få et lån

Det er mange som opplever avslag på lånesøknadene sine. Dette kan du gjøre for å øke sjansene dine:

 1. Søk på flere lån – det øker dine muligheter.
 2. Søk med en medsøker – øker sjansen for gode betingelser.
 3. Ikke søk om mer enn nødvendig – mindre beløp er mindre forpliktelse.

Bruk lånekalkulator

Jeg kan anbefale å bruke Matchbanker sin lånekalkulator før du signerer en låneavtale. Den gir deg oversikt over akkurat hva lånet vil koste.

Bruk den til å sammenligne de forskjellige alternativene du har fått. På den måten kan du enklere få et godt overblikk og raskere ta en god beslutning.

Kredittkort versus alternativ til SMS-lån

Kredittkort kan i mange tilfeller være en god idé når du behøver litt penger.

Fordelen med kredittkort, fremfor mindre lån, er at du som oftest kan låne mindre beløp gratis i opp til 52 dager.

Ulempene med kredittkort er at rentene etter den kredittfrie måneden er høye. Rentene på kredittkort er høyere enn rentene på mindre lån.

En eventuell sen tilbakebetaling på kredittkort vil dermed koste deg mer penger enn en sen tilbakebetaling på alternativer til SMS-lån.

Oppsummering av alternativer til SMS-lån i Norge

I Norge er det egentlig ingen ting som heter SMS-lån. Det er et ord vi har lånt av Sverige. Der tilbyr de lån over SMS med utbetaling på dagen.

I Norge har vi flere gode alternativer til svenske SMS-lån.

Kom i gang ved å fylle ut dette skjemaet, så sorterer vi frem de lånene som kan gi deg de beste betingelsene i form av renter.

Og det beste er at det er:

 • helt gratis
 • uforpliktende
 • passer for alle

Finn ditt neste lån