Spar penger ved å låne til en investering i et energieffektivt hjem

energieffektivt hjem

Hva fremtiden vil bringe er det ingen av oss som kan nøyaktig forutse, men det er ingen tvil om at det kommer til å inneholde en stor forandring i hvor vi får vår energi fra, og hvordan vi benytter den. Det er jo noe som allerede er i gang i store deler av Norge. Et stort problem for mange er dog det at de kanskje bor i litt eldre bygninger eller boliger. Da er det ikke like lett å bo i et energismart hjem, fordi det tar mye tid og arbeid å bytte ut helt energisystem hjemme, og ikke minst så koster det mye.

For det førstnevnte er det ikke så mye å lure på, for har man pengene tilgjengelig er det faktisk noe man sparer på.

Hvorfor det lønner seg

Uten å gå for mye inn på det tekniske aspektet av et energismart hjem, så er det rett og slett noe som bruker mindre strøm, og som også benytter seg av en billigere type av strøm. Det koster rett og slett mer om du bruker gass eller kull for å varme hjemmet ditt, og det direkte fra din strømleverandør.

Om du benytter grønn energi, og det i et hjem som er energieffektivt kutter du raskt ned på utgiftene dine, fordi strømmen du får er billigere. Men mer enn det, et energieffektivt hjem benytter seg av produkter som drar mindre strøm. Det er vel ingen overraskelse at en vaskemaskin som er splitter ny bruker mindre strøm enn den som er 10 år gammel? Og det er slik man bør se på det. Det er en kortsiktig investering man foretar seg, slik at man ser alle fordelene i fremtiden.

Det er noe du vil umiddelbart legge merke til når strømregningen kommer, da kostnadene kommer til å bli lavere. Og selv om det koster å installere et slikt system, så vil du tjene på det sakte, men sikkert, såpass raskt at du aldri kommer til å angre på valget ditt. Og da det er energieffektivt så hjelper du klimaet også.

energieffektivt hjem

Andre fordeler å tenke på

Slik mange eksperter anser det, så er det ingen ulemper ved å ha et energieffektivt hjem. Det sparer både deg og miljøet, og det er en klok investering for fremtiden. Selv om du skulle måtte ta lån for det, så er det noe du kan betale tilbake med de pengene du sparer på regninga fra måned til måned.

Og foruten det, når du skal eventuelt selge din bolig vil den ha en større markedsverdi bare fordi du har oppgradert systemet. Du legger til en stor materiell verdi til hjemmet ditt, ved å foreta en investering som du kan bli ferdig med på veldig kort tid, relativt sett. Et hjem som er «smart» har også andre fordeler som at det er lettere å bruke og vedlikeholde. Du kan gjøre det lettere for deg selv med tanke på å passe på at lysene er slått av når du ikke er hjemme, eller dra for persiennene når solen titter frem, alt fra telefonen din. Så det er mange fordeler, og ikke så mye å tenke på, og penger til investeringen, det kan du få hos Matchbanker.

Andreas Linde
Skrevet av
Lånekspert, Andreas Linde, har jobbet i finansbransjen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelatert.
Matchbanker > Spar penger ved å låne til en investering i et energieffektivt hjem