Apper for deg og din økonomi

Med smarttelefonen har også apper gjort sitt inntog i hverdagen vår, og det finnes en app for det aller meste. Ikke bare finner du apper som hjelper deg med å trene, sove og høre på musikk. Det er også laget apper som på ulike måter skal hjelpe deg og din økonomi. 

Budsjett på app

De aller fleste av oss vet hvor viktig det er å lage et budsjett, og så følge dette. Mange banker tilbyr oversikter, slik at du hver dag eller hver måned kan se hva du har brukt pengene dine p, og noen tilbyr også budsjettløsninger.

Synes du at det å lage et budsjett er komplisert, vanskelig eller kjedelig, kan du benytte deg av en av de mange appene som finnes til dette formålet. Lo Favør har til og med en egen app for deg som er student, og trenger et budsjett for dette. Ellers kan du benytte deg av appene DailyCost eller My Budget.

Det vanskeligste er kanskje ikke å sette opp et budsjett, men å følge det. Det hjelper jo ingenting om du har et fint og flott budsjett med full oversikt og penger inn på sparekontoen hver måned, om du ikke følger det opp i praksis. Heldigvis finnes det en løsning for dette også. YouNeedaBudget er en app laget for akkurat dette formålet. Her brytes utgiftene dine ned i oversiktlige kategorier og du får enkle regler som hjelper deg med de smarte valgene. Ikke glem å legge inn slike ting som billån og andre gjeldsposter inn i budsjettet ditt.

Tjen penger på å selge det du ikke lenger trenger

Det å selge ting du ikke lenger trenger er en fin måte å få ryddet på, samtidig som du kan fylle opp sparekontoen eller få råd til å kjøpe noe du ønsker deg. I tillegg kan det å kjøpe brukt spare deg for mye penger.

Tise er en app som har blitt veldig populær, og her kan du både kjøpe brukte klær andre har lagt ut og selge klær du ikke lenger bruker selv.

Bookis er en app for deg som elsker bøker. Her kan du både kjøpe brukte bøker og selge de bøkene du har i hyllen, men ikke leser lenger. Bookis har brukere fra hele Norden, så her er det mulig å gjøre mange gode kupp.

Reduser matsvinn og spar penger samtidig

Too Good to Go er appen for deg som vil bidra til å redusere matsvinn, samtidig som du kan få deilig mat til en svært billig penge. Noen ganger gis også maten bort helt gratis. Det eneste du må gjøre er å hente den. Too Good to Go er appen der butikker, hoteller, bakerier og restauranter varsler om overskuddsmat rett før stengetid. Du må, slik vi allerede har nevnt, ha mulighet til å hente den selv, men deretter kan du nyte god mat til en billig penge og glede deg over at matbudsjettet ditt krymper. Vil du lære mer om hvordan du skal gå til verks for å ikke kaste mat, kan du lese denne artikkelen.

En app som serverer gode råd for å spare penger

Denne appen er for deg som liker å ha alle gode råd samlet på et og samme sted. Her finner du nemlig tipsene om hvordan du kan betale ned utestående kreditt og spare penger. Du kan lagre de tipsene du liker best, og du kan dele dine tips med andre brukere av appen.

Enkel og sikker betaling med Vipps

Vipps er appen som lar deg sende og motta penger fra venner og familie uten mye styr. Alt du trenger er vedkommende mobiltelefonnummer, og så må dere begge bruke appen. Det er også mulig å bruke Vipps til å betale regninger, og du kan bruke appen når du handler i nettbutikker eller skal kjøpe pølse i brød hos idrettsforeningen. Fordelen er at du slipper kontanter, og du slipper KID-nummer og banknummer. Alle overføringer er gratis, så lenge du ikke skal vippse mer enn 5 000 kroner til en og samme person.

Handle det du trenger til den beste prisen

Dersom du er en av dem som blir skikkelig sur når du finner ut at det du nettopp har kjøpt var billigere et annet sted, vil en app som hjelper deg med å sjekke priser være tingen for deg. Prisjakt er nettopp en slik app. Her legger du inn hva du skal kjøpe, og så sjekker appen hvor du kan få kjøpt varen til den laveste prisen akkurat nå. Et veldig hendig verktøy for deg som ikke ønsker å betale mer enn nødvendig.

Andreas Linde
Skrevet av
Lånekspert, Andreas Linde, har jobbet i finansbransjen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelatert.
Matchbanker > Apper for deg og din økonomi