av Michaeloppdatert

Valutakalkulator

Vi i Matchbanker har utviklet en valutakalkulator for å hjelpe deg i din økonomiske hverdag. Med hjelp av vår valutakalkulator gjør vi det enkelt og brukervennlig for deg å regne ut de valutaene du måtte trenge. En valutakalkulator viser hvor mye pengene dine er verdt i form av en annen valuta. Landets valuta kan forklares som landets pengeverdi. Det er også landets offisielle myntenhet. I Norge har vi norske kroner, i England har de britiske pund og i Canada bruker de kanadiske dollar.

Vi lever i en globalisert verden, hvor du stadig vekk blir nødt til å forholde deg til andre valutaer. Det er for eksempel alltid lurt å ha kontroll på valutakurser dersom du reiser mye, skal på ferie til utlandet eller handler med utlandet.

Før du reiser på ferie, burde du alltid sette deg inn i landet du skal besøke sin valutakurs. Dersom du for eksempel har 5 000 norske kroner og skal på ferie til Danmark, er det greit å vite hvor mye du kan kjøpe for dine 5 000 norske kroner. Da må du sjekke opp hvor mange danske kroner én norsk krone er verdt. Slik får du et godt overblikk på hva ting faktisk koster deg når du er i utlandet. Det kan også gjøre det enklere for deg og holde deg til budsjettet.

Valutakalkulatoren kan også være hjelpsom dersom du ønsker å kjøpe en vare fra utlandet. Med hjelp av kalkulatoren kan du regne ut hva varen koster deg i norske kroner. Kanskje du finner ut at det lønner seg å kjøpe varen i butikk i stedet for i nettbutikk eller omvendt. Det blir også enklere for deg å ta stilling til om du faktisk kan ta deg råd til varen, eller ikke.

Slik gjør du det

Alt du behøver å gjøre for å bruke valutakalkulatoren er å skrive inn beløpet du gjerne vil finne verdien på. Velg så hvilken valuta du har pengene i og så hvilke valuta du ønsker å se kursen til. Enklere blir det ikke – lykke til!