5 tips til din søknad om online lån – INFOGRAFIKK

Skal du søke om lån? Enten du trenger penger til oppussing eller nye hvitevarer, kan det være greit med noen tips til hvordan du søker om online lån.

Se også vår infografikk nederst i artikkelen, som gir god oversikt over søknadsprosessen!

Tips 1 – Bruk en lånekalkulator

Alle långivere har en egen nettside der du finner søknadskjemaet deres. Der finner du også et eksempel, som viser deg hva et lån av et gitt beløp og til en gitt rente vil koste. Mange av disse sidene har også en lånekalkulator.

Den kan du bruke til å legge inn det beløpet du har tenkt å søke om samt nedbetalingstiden du ønsker. Svaret du får viser deg hva du kan komme til å måtte betale i avdrag hver måned.

Selv om dette beløpet kan avvike litt fra det du får tilbud om, gir dette deg en flott mulighet til å se om du har råd til å betale dette eller ikke.

På den måten kan du justere både lånebeløp og ønsket nedbetalingstid og kun søke om det du ser du har råd til.

Tips 2 – Bruk en sammenligningstjeneste

Alle vet at det ikke er gratis å låne penger, men ingen ønsker å betale mer enn nødvendig. Det finnes mange långivere der ute, og alle har ulike tilbud.

For å finne det beste tilbudet for deg, må du lete frem flere banker og søke hos alle sammen. Deretter sjekker du hvem av dem som gir deg de beste vilkårene.

Dette er både kjedelig og arbeidskrevende. Trikset er å bruke en sammenligningstjeneste, som Matchbanker, som gjør denne jobben for deg. Resultatet er at du med få klikk får oversikt over hvilke banker du bør søke hos, da de har de beste tilbudene for deg.

Tips 3 – Sørg for at du oppfyller kravene til långiveren

Når du søker om forbrukslån slipper du å stille med sikkerhet. Du må dog oppfylle enkelte grunnleggende krav.

Disse går på alder, bosted, inntekt, og betalingshistorikk, og kan variere noe fra bank til bank. Det er dumt å bruke tid på å søke hos en bank med aldersgrense på 25 år, dersom du er 23.

Det betyr nemlig at du får avslag uansett hvor kredittverdig du er.

Tips 4 – Søk på en hverdag

Dersom du er av den utålmodige typen, kan det være lurt å søke på en hverdag og innenfor långiverens ordinære åpningstider.

Selv om de fleste långivere på nett har automatiserte systemer, som utfører kredittvurdering og sender avslag eller tilslag, så foregår selve overføringen av penger i ukedagene.

Du sørger også for sikker aksept av søknad og overføring av penger dersom du bruker din personlige BankID i stedet for å få papirer tilsendt med posten.

Tips 5 – Ingen tilbud er bindende

Ting kan forandre seg. Kanskje du ikke har behov for pengene likevel eller kanskje du har bestemt deg for en annen løsning.

Alle tilbud du mottar fra en långiver er uforpliktende. Dermed har du både mulighet til å søke hos flere for å finne det beste tilbudet og til å takke nei til alle tilbud du mottar.

Infografikk – 5 tips til din online søknad

Vi har laget en infografikk som viser de 5 tipsene vi har gått igjennom ovenfor. På denne måten kan du også få en illustrasjon av tipsene, som kanskje gjør det hele mer overskuelig for deg.

5 tips til din søknad om online lån
Andreas Linde
Skrevet av
Lånekspert, Andreas Linde, har jobbet i finansbransjen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelatert.
Matchbanker > Låne penger > 5 tips til din søknad om online lån – INFOGRAFIKK

Siste nytt