3 steg: Slikk kan du komme deg ut av økonomiske problemer

På tross av norske lover og regler, er det likevel en del nordmenn hvert år som havner i økonomiske problemer og trenger hjelp. Det kan skje selv den beste, man vet aldri når det uforutsette skjer.

Da er veien kort til økonomisk uførhet skummelt kort.

Hvis du, eller noen du kjenner, har endt opp med små eller store økonomiske problemer, vil Matchbanker gjerne hjelpe deg.

Nedenfor kan du lese mer om hva du skal gjøre dersom du er så uheldig og har havnet i en slik økonomisk vanskelig situasjon.

Tips til deg med betalingsproblemer

Følger du disse rådene, vil du se at økonomisk stabilitet er innen rekkevidde.

Vi ønsker deg lykke til på veien mot en sunn privatøkonomi!

Først og fremst: Få oversikt

Første steg på veien mot en varig løsning på økonomisk problemer, er å få full oversikt over situasjonen.

Tenk over hvor store summer du faktisk skylder, hvem du har lånt av, når regningene forfaller og hvor høye renter du har på lån(ene).

Når du har kontroll på situasjonen din, er neste steg å be om hjelp.

Søk hjelp i tide

Du er ikke alene om å være i økonomiske problemer – det rammer dessverre tusenvis av nordmenn hvert år.

Du trenger heller ikke være alene om å prøve å løse problemet. Så fort du har oversikt over situasjonen din, anbefaler vi at du tar kontakt med en økonomisk rådgiver for å få bukt med problemene.

Hvis du innser at du for eksempel ikke klarer å betale hele neste månedlige avdrag, anbefaler vi at du tar kontakt med banken umiddelbart. Ved å være åpen og ærlig om din situasjon, slipper du kanskje inkassokrav og betalingsanmerkninger.

Banken vil ofte være villig til å reforhandle nedbetalingsplanen din, ved å la deg betale mindre avdrag over lengre tid, for eksempel.

HUSK at det er i både din og bankens felles interesse at du klarer å betjene gjelden din. Banken du har lånt penger av, er derfor i de aller fleste tilfeller interessert i å øke sjansene for at du klarer å betale tilbake det du skylder.

Refinansier gjelden om mulig

Du bør også undersøke hvor gunstige betingelser du har på lånene dine. Hvis du kan flytte lånet til en bank som tilbyr lavere lånerente, kan du spare inn en del lånekostnader.

Banken din vil kunne hjelpe deg med å sette opp en realistisk plan for sparing og nedbetaling av gjeld. Desto raskere du får på plass en slik plan, jo raskere kan du få tilbake stabiliteten i din privatøkonomi.

Desverre kan det være vanskelig å få et refinansieringslån, dersom du sitter på inkassovarsler og betalingsanmerkninger.

Matchbanker hjelper deg med økonomiske problemer

Dersom du sitter med økonomiske problemer, kan kanskje refinansiering hjelpe deg. Her på Matchbanker kan du sammenligne markedets beste refinansieringslån.

Her på Matchbanker kan du få en oversikt over rentesatsene som tilbys av de største forbrukslånsaktørene i Norge, slik at du vet hvilke rentesatser du kan forvente på din type lån.

→ Les mere om refinansiering

For oss på Matchbanker er det veldig viktig å understreke at lån kun er lurt dersom det gjøres ansvarlig.

Dersom du har god kontroll over økonomien din, står det ingen ting i veien for at du skal kunne ta opp et aldri så lite lån.

Tenk deg alltid nøye om før du påtar deg gjeld. Vi fraråder deg sterkt å ta opp mer lån enn din privatøkonomi kan tåle. Heldigvis har Norge flere lover og regler som er med på å forhindre at mennesker tar opp lån de ikke har råd til.
Andreas Linde
Skrevet av
Lånekspert, Andreas Linde, har jobbet i finansbransjen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelatert.
Matchbanker > Låne penger > 3 steg: Slikk kan du komme deg ut av økonomiske problemer

Siste nytt